Royal Glossy in Coronatijd voor leden KBO

LICHTENVOORDE - “Doen!” was de spontane reactie van alle bestuursleden toen op het kantoor van Krachtige Belangen Organisatie voor 50-plussers de vraag binnen kwam of er belangstelling was voor het verspreiden van een mooi tijdschrift met de leden van het koninklijk huis in de hoofdrol. Meteen een mail retour naar KBO-PCOB in Nieuwegein, met daarin vermeld het gewenste aantal bladen. Direct een antwoord terug; of het klopt dat er in Lichtenvoorde ruim 1200 KBO adressen te verzorgen zijn? Jazeker. En op al die ruim 1200 adressen werden op donderdag en vrijdag 24 en 25 september door 30 bezorgers een full colour dik tijdschrift in de brievenbus gedaan. Het was even een klus. Maar met vereende krachten en vooral verenigingsliefde kan er in korte tijd veel gerealiseerd worden.

Treffer open voor activiteiten
Vooral die verenigingsliefde maakt dat ook nu in deze coronatijd de ’Treffer’ open kan blijven. De hygiëne- maatregelen worden goed nageleefd. Er is ruimte genoeg voor iedereen en waar nodig is ruimte extra gecreëerd om activiteiten toch verantwoord door te kunnen laten gaan. Hier en daar moet er nog wel eens een al te enthousiaste bezoeker van de ‘Treffer’ gewezen worden op het houden van afstand maar men respecteert een klein corrigerend woord. Dat maakt dat we hopen dat er geen maatregelen van hogerhand komen die het bestuur moeten doen besluiten om de boel weer op slot te gooien.

Slechts een paar activiteiten zijn nog niet opgestart. Mogelijk kan daar binnenkort verandering in komen. Maar voor wie het zangkoor mist, graag een babbeltje tijdens het fietsen had gemaakt of de bloemetjes weer eens graag had willen schikken, is er toch gelegenheid om andere mensen te treffen onder het genot van een kopje koffie. Op dinsdag- en donderdagochtend staat de deur tijdens het inloopcafé voor iedereen open. ‘So far so good”. Laten we hopen dat het zo kan blijven. En om alle coronaleed enigszins te verzachten was daar dan vorige week een mooi tijdschrift voor iedereen. Een vervolg op de Libelle of Margriet die alle leden dit voorjaar mochten ontvangen. Een cadeautje van KBO-PCOB in samenwerking met de lokale afdeling.