Volle buit voor Erix na eerste duel

GEESTEREN/LIEVELDE - Erix behaalde in de eerste 'corona-wedstrijd' van het seizoen degelijke overwinning: 0-2. De ploeg uit Lievelde heeft zondagmiddag dankzij twee doelpunten van Viggo ter Woerd aan de eerste wedstrijd van het seizoen drie punten overgehouden. De wedstrijd werd nagenoeg zonder toeschouwers gespeeld; die zagen Erix met een treffer voor de pauze en een erna een regelmatige zege boeken.

Erix pakte in het begin van de eerste helft het initiatief en dit leidde in de 5de minuut tot een goede mogelijkheid voor aanwinst Dennis van der Geest. Rowan Weenink legde de bal vanaf de achterlijn goed terug op de inkomende Van der Geest die van net buiten de 16-meter de bal hard naast schoot. In de 18de minuut werd Rick ten Have door Viggo ter Woerd aan de linkerkant de diepte ingestuurd. Ten Have haalde vanaf de rand van het strafschopgebied hard uit maar zijn inzet belandde in het zijnet. Na de goede beginfase zakte Erix halverwege de eerste helft wat terug en liet het initiatief wat meer aan GSV ’63. De ploeg uit Geesteren combineerde vaker op de Erix-helft maar hanteerde ook regelmatig de lange pass van achteruit. Echter tot grote kansen leidde dit niet voor de thuisclub.
In de 33ste minuut kwam Erix dan toch verdiend op voorsprong. Een voorzet van de rechterkant van Rowan Weenink werd door Viggo ter Woerd van dichtbij binnen gewerkt. 0-1. Hierna kwam en de gasten tot aan de rust niet meer in de problemen waardoor de ruststand 0-1 bleef.

Na rust kwam Erix prima uit de kleedkamer want in de 46ste minuut viel de 0-2. Nordin Stevens onderbrak de GSV ’63-opbouw van achteruit. Stevens zijn interceptie leidde ertoe dat Rowan Weenink op rechts de diepte werd ingestuurd. Weeninks voorzet belandde op het hoofd van Rick te Have. Zijn kopbal belandde op de paal en de teruggekomen bal werd door de alerte Viggo ter Woerd tot doelpunt gepromoveerd. Zijn tweede treffer van de middag.