Longa ‘30 wint in de laatste minuut van Alphense Boys

LICHTENVOORDE - Longa ‘30 1 heeft afgelopen zaterdagavond in de vierde competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen van Alphense Boys (2-1). Longa‘30 boekte daarmee de eerste overwinning van het seizoen. Dat gebeurde zonder de aanwezigheid van de supporters.

Longa ‘30 vloog uit de startblokken en was duidelijk op zoek naar revanche ten opzichte van vorige week. Dit resulteerde in de tweede minuut van de wedstrijd al in een kopkans van Jurgen Weijman, die net over kopte vanuit een hoekschop. Longa ‘30 bleef in de beginfase fel en scherp in de duels waardoor het al na tien minuten terecht op voorsprong kwam. Vanuit een mooie actie en voorzet van Thom Berendsen, kon Jordi Besselink de 1-0 binnenschieten.
Na de openingstreffer hield de ploeg het goede spel vast. Alphense Boys kwam er moeilijk uit en mede door het goede druk zetten werden er nog meer kansen gecreëerd. Dirk Doppen kreeg in de dertiende minuut, na een goede actie, een schotkans die hij net over schoot. Een aantal minuten later werd er opnieuw een opgelegde kans gemist. Na een fantastische uittrap van keeper Rutger ten Hagen was het Thom Berendsen die alleen op de keeper afging, maar helaas rolde bal centimeters naast. Tot aan de rust was Longa ‘30 de bovenliggende partij, waarin het met vlagen goed voetbal toonde.

In de tweede helft was Alphense Boys feller en scherper. Het was wat vaker sterker in de duels en had ‘wat meer in melk te brokkelen’ dan in de eerste helft. Dit leidde ertoe dat in de 58ste minuut de gelijkmaker werd gescoord door Cem Sahin. Een snelle counter werd door de technisch begaafde middenvelder goed afgerond. Na de gelijkmaker gebeurde er niet heel veel, op wat kleine kansjes na. Het spel werd onrustig en beide ploegen kwamen er voetballend niet meer aan te pas. Desalniettemin bleef Longa ‘30 wel goed doorgaan met druk zetten en won het veel duels.
Uiteindelijk leidde deze strijdlust er in de laatste minuut voor dat Dirk Doppen vanuit een afgeslagen bal de winnende treffer kon binnenschieten. Grote vreugde volgde met in het middelpunt de matchwinner. De scheidsrechter floot één minuut later af en zo is de eerste driepunter van het seizoen binnen voor de oranjehemden. Een groot feest na afloop kon er helaas niet gevierd worden, maar dat mocht de pret niet drukken.
Volgende week treft de Lichtenvoordse equipe SJC uit Noordwijk.