Eerste twee punten binnen voor dames 1

Op zaterdagavond 3 oktober stond de eerste thuiswedstrijd van dames 1 op het programma, ditmaal onder begeleiding van vervangend trainer Carlos en met aanvulling van oud-dames 1 speelster Nanne Schilders.

Deze avond was HaStu de tegenstander, een club waarbij het iedere wedstrijd een verassing is wie je tegenover je hebt. Iets over kwart over zeven werd de wedstrijd aangefloten, zonder begroeten en ditmaal ook zonder publiek: blijft toch even wennen. Hoewel de stand in de beginfase van de eerste helft redelijk gelijk op ging, bleek dit team uit Nijmegen niet zo talentvol als verwacht. De dames van Erix begrepen dat er deze avond punten gehaald konden worden en al snel liep de stand uit tot 10-6. De laatste fase van de eerste helft verzuimde Erix echter te scoren, waardoor ze deze voorsprong niet verder wisten uit te breiden. Ruststand 10-7.

Voor de tweede helft was het advies meer vanuit de tweede lijn te komen. Dit advies werd aan het begin van de tweede helft goed opgevolgd, waardoor Erix weer kon uitlopen tot 16-11. Daarna werden de dames wat slordiger en werd de wedstrijd nog onnodig spanend, maar mede door een knap staaltje keeperswerk en vechtlust konden de dames de voorsprong over de eindstreep trekken. Eindstand 17-15.