Schrijfactie Amnesty

OOST GELRE/AALTEN - Amnesty International zet zich deze maand in voor mensenrechtenverdediger Baradine Berdei Targuio uit Tsjaad. Targuio wordt aangeklaagd op basis van valse beschuldigingen. Hij is waarschijnlijk opgepakt vanwege zijn werk voor de mensenrechten.

Valse beschuldigingen
Baradine Berdei Targuio is voorzitter van een Tsjadische mensenrechtenorganisatie. Op Facebook postte hij een bericht over de gezondheid van de president van Tsjaad, die volgens hem ernstig ziek zou zijn en zich in een ziekenhuis in Frankrijk zou bevinden. En in een open brief aan de president kaartte hij de mensenrechtensituatie in het noorden van het land aan. Daarop werd hij gearresteerd en verdween voor 7 maanden in een cel zonder contact met de buitenwereld. Hij wordt aangeklaagd wegens het ‘schenden van de nationale veiligheid’, ‘illegaal wapenbezit’ en ‘geweldpleging’. Dat zijn valse beschuldigingen, die vermoedelijk alleen maar tegen hem geuit worden vanwege zijn werk voor de mensenrechten.

Draag uw steentje bij. Met één handtekening kunt u al bijdragen aan een betere wereld. Zet uw handtekening onder de petitie die ligt in de bibliotheek in Aalten, of wordt schrijfabonnee via amnestyaaltenoostgelre@gmail.com.