Fout en rare zwabber worden tandeloze tijger Erix fataal

LIEVELDE - Erix ging op eigen veld onderuit tegen FC Het Centrum (1-2). Pas in blessuretijd viel de aansluitingstreffer van Luuk Weenink, maar er restte de thuisploeg te weinig tijd om nog een puntje over te houden aan het teleurstellende duel.

Erix begon goed aan de wedstrijd. FC Het Centrum werd goed onder druk gezet en Erix speelde veelvuldig op de helft van de tegenstander. In de 11de minuut leidde dit tot een goede mogelijkheid voor Rowan Weenink. Deze werd aan de rechterkant de diepte ingestuurd, sneed naar binnen en haalde vervolgens hard uit maar de keeper van FC Het Centrum bracht redding.
In de 20ste minuut was er wederom gevaar van Rowan Weenink. Hij probeerde het in de korte hoek, maar opnieuw redde de doelman. Een minuut later leek Erix dan toch op voorsprong te komen. De bal werd breed gelegd en werd van dichtbij binnengeschoten maar de arbiter volgde het vlagsignaal voor buitenspel van zijn assistent.
Erix liet hierna het initiatief wat meer aan de gasten uit Enschede die steeds meer duels wonnen. In de 28e minuut kwamen de Enschedeƫrs uit het niets op voorsprong. Een afstandsschot van ruim 30 meter met daarin een rare zwabber kon door Erix-doelman Tim Klein Tank niet worden gepareerd: 0-1.
Kort daarna kreeg Erix via Rick ten Have een goede mogelijkheid om weer op gelijke hoogte te komen maar hij mikte naast. Het was echter FC Het Centrum dat in deze fase het betere van het spel had. In de 42ste minuut was er een grote kans op 0-2. De spits dook op voor Erix-doelman Tim Klein Tank maar schoot rakelings naast. Op slag van rust kreeg Erix nog een vrije trap net buiten de 16-meter. Harm Spekschoor schoot deze bal prima in de lange hoek maar de doelman van FC Het Centrum had opnieuw het antwoord.
Na rust (0-1) kwam Erix meteen goed uit de kleedkamer. Rowan Weenink werd aan de rechterkant de diepte ingestuurd. Zijn lage voorzet op de inkomende Pieter ten Have kon door een verdediger nog net worden onderschept. In de 54ste minuut kreeg Rick ten Have nog een redelijke mogelijkheid. In vrijstaande positie binnen het strafschopgebied schoot hij de bal in de draai te gehaast over. Hierna ebde de dadendrang van Erix weg en nam FC Het Centrum het initiatief weer over. Dat resulteerde na een uur in een schot van een van de Enchedese middenvelders, dat rakelings langs het Erix-doel vloog. In de 68ste minuut leek een voorzet vanaf de linkerkant eenvoudig van dichtbij binnengelopen te worden door de Het Centrum-spits, maar deze raakte de bal volledig verkeerd.
Erix probeerde wel druk te zetten en had ook wel wat vaker de bal maar de echte overtuiging ontbrak. Erix had steeds meer weg van een tandeloze tijger; het lukte niet om de gasten kapot te spelen. Verder dan een rakelings naast gekopte cornerbal via Teun Weenink kwam Erix niet. De thuisclub moest meer ruimte weggeven en counters dreigden. In de 84e minuut kwam FC Het Centrum op 0-2 na een fout van Tim Klein Tank. De Erix-doelman plaatste de bal in de voeten van een tegenstander en deze schoot vanaf afstand raak.
Hierna ging Erix alles of niets spelen en dit leidde in de 89ste minuut tot een schot van Nordin Stevens op de lat. In enkele situaties gooiden de verdedigers van FC Het Centrum zich letterlijk voor de bal om te voorkomen dat deze richting doel ging. In blessuretijd scoorde Luuk Weenink van dichtbij toch de aansluitingstreffer: 1-2. Daar bleef het bij. Erix dwong te weinig af tegen de felle opponent uit Enschede en leed hierdoor een onnodige maar wel verdiende nederlaag.
Als de coronamaatregelen het toelaten speelt Erix zondag thuis tegen Ratti-Socii.