Longa ’30 pakt weer drie punten in de slotfase

LICHTENVOORDE - Zondagmiddag 11 oktober heeft Longa ’30 haar vijfde wedstrijd van het seizoen gespeeld. De wedstrijd tegen SJC Noordwijk stond deze keer op het programma. Het team van trainer Erik Zandstra wist de goede lijn van vorige week door te trekken en pakte wederom 3 punten (1-2).

In de beginfase had Longa ’30 het lastig. Het team had moeite met druk op de bal te houden en als het de bal had, was het vaak wat slordig. SJC kwam dan ook een aantal keren gevaarlijk door. Dit resulteerde in de eerste kans van de wedstrijd die, de goed spelende, Rutger ten Hagen knap pareerde. Na deze beginfase ging het gelijk op, maar bleef het veldspel van beide kanten onrustig. Longa ’30 werd wel steeds gevaarlijker in deze periode. Het kwam bijna op voorsprong in de 16de minuut door een goede kopbal van Dion Hartgerink die door SJC nog net van de lijn afgehaald kon worden. Even later was het opnieuw dichtbij de openingstreffer. Door een goedlopende aanval kwam uiteindelijk de bal terecht bij Jordi Besselink die door een goede voorzet Thom Berendsen bereikte. Helaas belandde zijn kopbal in de handen van de keeper. Na deze twee kansen was het SJC die een aantal keer gevaarlijk werd en ook de openingstreffer maakte: 1-0. Een combinatie aan de linkerkant leidde tot een goede voorzet die goed werd binnengeschoten door Wesley Haasnoot. Longa ’30 ging hierdoor dus met een achterstand de kleedkamer in.

In de tweede helft kwam Longa’30 wat energieker voor de dag. Het combineerde goed en kreeg overmacht op het middenveld. Het was uiteindelijk dan ook Longa’30 die de beste kansen wist te creëren en op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Even later viel deze treffer dan ook. Door een goed genomen standaardsituatie was het uiteindelijk Luuk Doppen die de bal over de lijn kon schieten: 1-1. Erg mooi voor de jonge verdediger die zijn eerste doelpunt maakte! Met nog een kwartier te spelen was het Longa ’30 dat bleef aandringen. Het bleef, ondanks het opportunistische spel van SJC, rustig en maakte goede combinaties. Het kreeg via Boet Kemperman nog een goede kans in de 87ste minuut die de lat raakte. Uiteindelijk was er opnieuw een spelhervatting nodig om de bal over de lijn te krijgen. Door een goede vrije trap van Jordi Besselink kon Dirk Doppen de bal uit de kluts binnenschieten: 1-2. Hiermee werd hij opnieuw de matchwinner nadat hij vorige week ook al in de blessuretijd de winnende goal binnen wist te schieten! Even later floot de scheidsrechter af en trok het de overwinning definitief over de streep. De gebroeders Doppen waren hiermee dus de goudhaantjes voor de ploeg die beiden wisten te scoren. Longa ’30 komt hierdoor op de zevende plek in de ranglijst met 8 punten uit 5 wedstrijden.