Afbeelding

Duchenne goes digital

Duchenne goes digital

OOST GELRE - De jaarlijkse collecteweek voor de spierziekte van Duchenne vindt, in de week van 2 tot en met 7 november, voor de achtste keer plaats. Vanwege corona hebben organisatoren Anke Groters en Wencke Koops besloten het dit jaar anders aan te pakken.

"We willen graag collecteren maar vanwege de 1,5 meter-maatregelen komen we liever niet aan de deur met een collectebus", zo vertellen de dames. "In plaats daarvan hebben we onze collectanten gevraagd om Duchenne-flyers te bezorgen in hun vaste collectewijk. Door het verspreiden van de flyers in de brievenbus vermijden we persoonlijk contact maar houden we het belang van collecteren voor Duchenne onder de aandacht." Vanwege de pandemie zijn er dit jaar al veel Duchenne-geldinzamelingsacties niet doorgegaan, financiƫle steun is daarom harder nodig dan ooit. "We vragen dit jaar dan ook vriendelijk of mensen digitaal een donatie willen doen aan dit goede doel zodat onderzoek naar een remmend medicijn tegen deze fatale ziekte door kan gaan. Volgend jaar hopen we dat onze collectanten weer met de vertrouwde collectebussen de straat op kunnen gaan."

Flyer gemist?
Doneren kan via www.duchenne.digicollect.nl/oost-gelre-2020 of scan de QR-code met de mobiel, iPad of tablet. Liever geld overmaken per bank? NL15 INGB 0000818818 ten name van Duchenne Parent project onder vermelding van 'Collecte Oost-Gelre'. Namens alle patiƫntjes en hun familie alvast hartelijk dank!