De mogelijke nieuwe plek van het busstation in Groenlo ligt op de hoek van de N319 en de Barkenkamp.

De mogelijke nieuwe plek van het busstation in Groenlo ligt op de hoek van de N319 en de Barkenkamp.

Kyra Broshuis

Busstation Groenlo mogelijk naar Barkenkamp

GROENLO - Het busstation in Groenlo, nu gevestigd aan de Parallelweg, gaat mogelijk verhuizen naar de hoek van de N319 en de Barkenkamp. Wethouder Bonsen zegt dat de provincie instemming heeft gevraagd voor een verkennend onderzoek en dat de gemeente daarmee akkoord gaat.

Door Kyra Broshuis

Tijdswinst
“De gereconstrueerde N18 maakt dat het huidige busstation aan de Parallelweg in Groenlo niet meer goed bereikbaar is vanaf de N18, vooral omdat de aansluiting met de Marhulzenweg is opgeheven. Er moet nu via de aansluiting ‘Groenlo-Zuid’ naar het busstation worden gereden. Een route die normaal slechts enkele minuten duurt, maar volgens de informatie van de vervoerder (Arriva) in de spitsen kan oplopen tot 8 à 10 minuten. De provincie heeft een multicriteria-analyse uitgevoerd, waar wij bij betrokken zijn”, legt Bonsen uit. “De locatie Barkenkamp-N319 komt daarin als enige overgebleven locatie voor een nieuw busstation naar voren. Een nieuw busstation op die locatie geeft zekerheid dat lijn 73/74 (Twentecorridor) ook in de toekomst Groenlo kan bedienen. De rijtijden geven op deze nieuwe locatie ook in de spits voldoende zekerheid, waar het onzeker is of de huidige locatie dit ook kan bieden. De nieuwe locatie van het busstation maakt het mogelijk lijn 72 te optimaliseren door ook Groenlo-West en de Laarberg te bedienen.”

Kruising Rabobank
De nieuwe plek is ook gunstig voor de kruising bij de Rabobank. “We willen deze kruising veiliger te maken, met name voor jeugdige fietsers. De plannen daarvoor zijn in een vergevorderd stadium. Een mogelijk vertrek van het busstation aan de Parallelweg zal, in combinatie met de aanstaande herinrichting van de kruising, een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid.”

Wordt vervolgd.

Het busstation is nu nog gevestigd aan de Parallelweg.