De stoomtrein is op weg. Foto: Hans Wiskerke
De stoomtrein is op weg. Foto: Hans Wiskerke

Stoomtrein rijdt alle zondagen in november

HAAKSBERGEN - Wie er even veilig tussen uit wil, is welkom voor een stoomtreinrit bij Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen.

In november is Museum Buurtspoorweg elke zondag geopend en rijdt de stoomtrein om 11:30 uur en 14:00 uur. Vanaf het moment van vertrek vanaf station Haaksbergen tot het moment dat men daar weer terug is, is men anderhalf uur onderweg.

Op station Haaksbergen vertelt de lokettist precies vertelt in welke coupé de reiziger plaats mag nemen. Deze plek is voor zowel de heen- als de terugweg. Er wordt één gezelschap per coupé geplaatst, en tussen de coupés is meer dan voldoende ruimte. Zodra het fluitje klinkt en de stationschef het groene sein geeft, vertrekt de trein voor een prachtige rit. Met wat geluk spot je vele vogels en reeën. Op station Boekelo staan de vrijwilligers klaar in de museumloods, waar nog meer rijtuigen en modelbanen zijn te bewonderen via een speciaal aangelegde route. Vervolgens reist men met de stoomtrein weer terug naar station Haaksbergen. Daar kan iedereen in de buitenlucht nog een rondje maken over het emplacement, met verschillende rijtuigen en locomotieven én met Gait in zijn ploegkeet.

De vrijwilligers van Museum Buurtspoorweg doen er alles aan om een bezoek aan het museum voor iedereen veilig te houden. Zo is het aantal plekken per treinrit verlaagd, werd een looproute op beide stations aangebracht, wordt de 1,5 meter afstand gegarandeerd tussen de coupés en wordt gezorgd voor goede hygiënemaatregels. Daarnaast vragen zij de bezoekers om afstand te houden van medebezoekers en adviseren ze iedereen boven de 12 jaar een mondkapje te dragen. Bezoekers met (vermoedelijke) corona-gerelateerde klachten wordt met klem verzocht thuis te blijven.

Reserveren
Museum Buurtspoorweg is alle zondagen in november geopend. De stoomtrein rijdt om 11:30 uur en om 14:00 uur. Vooraf reserveren is voorlopig nog verplicht, tickets zijn eenvoudig via de website te boeken.


www.museumbuurt
spoorweg.nl