Het team van Lefers. Foto: PR
Het team van Lefers. Foto: PR

Jan Lefers pleit voor snelle
afhandeling letselschades

EIBERGEN - Als letselschadeadvocaat komt Jan Lefers van Lefers Advocaten uit Eibergen schrijnende zaken tegen. Het gaat dan vooral om de moeizame en langdurige afwikkeling van letselschades. Dit is ook het geval bij een recente zaak waarover Lefers onlangs werd geïnterviewd bij De Monitor, het bekende onderzoeksprogramma van KRO/NCRV.

“Ik vind het onverteerbaar dat slachtoffers van letselschade vaak zo ontzettend lang moeten wachten omdat de verzekeraars geen vaart achter de afwikkeling zetten. Daarmee worden deze mensen nogmaals slachtoffer”, vertelt Lefers. Dat ziet hij ook in een zaak waarmee hij nu bezig is. “Het gaat hier om een man, achter in de 40, die al 8 jaar in de WIA zit vanwege OPS (Organo Psycho Syndroom), ook wel de schildersziekte genoemd. Deze man is op zijn 17e bij een bedrijf begonnen waarbij hij veelvuldig in aanraking kwam met chemische stoffen. In 2012 werd hij ziek, in 2013 werd de diagnose gesteld en in 2014 werd de werkgever aansprakelijk gesteld. De verzekeraar zette de hakken in het zand en het slachtoffer is één brok ellende, hij is alles kwijt. Vorig jaar is ons kantoor in beeld gekomen en sindsdien sta ik de man bij. We gaan nu procederen.”

Drempel
Lefers ziet in zijn praktijk dat het heel moeilijk is voor slachtoffers van beroepsziekten om hun gelijk te halen. “Mensen ervaren in deze tijd dat Covid-19 je hele leven op de kop kan zetten. Dat gebeurt ook wanneer mensen letselschade oplopen met alle gevolgen van dien. Er komt ontzettend veel op die mensen af. Hoe ga je daar als slachtoffer of als nabestaande mee om?”

Het is voor Lefers frustrerend om te zien dat verzekeraars de boel opzettelijk vertragen. "Dat is heel schrijnend voor de slachtoffers. In het interview bij De Monitor stel ik daarom ook het systeem ter discussie. Verzekeraars profiteren van de onmacht van de slachtoffers. Daarom is het ontzettend belangrijk om een letselschadeadvocaat in te schakelen; deze kan namelijk procederen. Het is voor veel mensen een hoge drempel om naar de rechter te stappen. Ik vind dat het voor slachtoffers van bijvoorbeeld beroepsziekten gemakkelijker moet worden. Ze hebben al zoveel zorgen; het voelt goed om iets wezenlijks voor deze mensen te kunnen betekenen.”
Wie wil weten wat Lefers Advocaten voor hem kan betekenen, kan terecht op de website of bellen met 0545 725 925.


www.lefers-advocaten.nl