Ron Huiskes ontving een cadeautje voor het bedenken van de namen, de Specht en de Eekhoorn. Foto: PR

Ron Huiskes ontving een cadeautje voor het bedenken van de namen, de Specht en de Eekhoorn. Foto: PR

Onthulling namen in survivalbos

SSH koestert bos met nieuwe hindernissen

HARREVELD - In het bos van survivalgroep Harreveld werden afgelopen zondag de namen van een tweetal combinatiehindernissen onthuld. Vorig jaar is het trainingsbos volledig in eigen bezit gekomen. De survivalvereniging is trots op haar bos en wil dat graag zo houden.

In het bos hangen veel hindernissen aan bomen. Om deze zoveel mogelijk te sparen en het bos in goede staat te behouden worden nieuwe vervangende hindernissen in houten staanders of bokken gebouwd. Er zijn inmiddels diverse nieuwe combinatiehindernissen op deze manier geplaatst. Het idee was om deze nieuwe hindernissen een naam te geven. Er is een prijsvraag uitgeschreven voor de namen van twee nieuwe hindernissen en afgelopen zondag zijn in aanwezigheid van twee kindergroepen de namen onthuld.

De namen van de hindernissen, bedacht door ons volwassen lid Ron Huiskes, zijn de Specht en de Eekhoorn. Beide dieren komen in het trainingsbos voor. Na de onthulling stond er voor de kinderen een drankje klaar en kreeg iedereen een smakelijke verrassing mee naar huis. Ron Huiskes werd verrast met een cadeau voor het winnen van de prijsvraag. Het plan is om de komende jaren de bomen volledig vrij te maken van touwen. Ook zijn begin dit jaar honderd nieuwe boompjes aangeplant om het bos in gezonde staat te behouden.
De survivalsport is nog steeds immens populair en SSH heeft inmiddels al ruim driehonderd leden. Er kan alle dagen in de week worden getraind. Onder begeleiding van trainers is er zaterdagmiddag training voor de volwassen en op zondagochtend voor de jeugd. Ook in de winter kan op de dinsdag- en woensdagavond worden getraind, met verlichting. Al deze werkzaamheden kunnen alleen gedaan worden dankzij de vele vrijwilligers, die zich inzetten om trainingen vorm te geven en het bos te onderhouden. Ook deze groep wordt gekoesterd door de Harreveldse vereniging.

Afbeelding
Afbeelding