vlnr. Mila, Zoë, Sara, Milan, Stan en Noud zijn blij met hereniging speeltoestellen bij basisschool De Leeuw. Foto: Jos Betting

vlnr. Mila, Zoë, Sara, Milan, Stan en Noud zijn blij met hereniging speeltoestellen bij basisschool De Leeuw. Foto: Jos Betting

Speeltoestellen herenigd met leerlingen van basisschool De Leeuw

LICHTENVOORDE - De kinderen van basisschool De Leeuw zijn blij, want zij zijn herenigd met de speeltoestellen van de oude locatie De Regenboog. De toestellen werden afgelopen week overgeplaatst van de voormalige Regenboogschool naar hun nieuwe plek op ’t Hof 2, waar zij een mooi plekje kregen op het schoolplein van De Leeuw.

Door Dinès Quist

Precies voor het sinterklaasweekend werden de schooltoestellen overgeplaatst van de oude Regenboogschool naar basisschool De Leeuw. “Het is een super sinterklaascadeau,” zegt Noud uit groep 5/6. Zijn klasgenootjes Mila en Zoë zijn helemaal blij dat hun geliefde schommels nu op het plein staan. “Deze schommelen zó fijn. Op onze oude school hadden we zelfs een zandloper zodat iedereen twee minuten kon schommelen,” vertelt Mila. Met hun vertrouwde evenwichtsbalk, basketbalnet, speelhuis, wipwap en schommels ziet het plein er net zo gezellig uit als op hun vorige school, vinden de oud-leerlingen van de Regenboog.

De Leeuw op ‘t Hof
In 2019 fuseerden ‘t Hof en de Regenboog en kreeg de school de naam De Leeuw. Beide locaties werden vorig schooljaar nog gebruikt. Sinds dit schooljaar zijn alle leerlingen gelokaliseerd op ’t Hof en dat was even wennen voor sommigen van hen. “Onze juf vroeg wat ons kon helpen om aan de nieuwe plek te wennen,” vertelt Mila. “Toen zeiden we dat we de speeltoestellen van onze oude school misten.” Esther Gebbink, directrice van De Leeuw, hoefde niet lang na te denken. Ze is meteen in actie gekomen en heeft geregeld dat de toestellen herenigd werden met de kinderen. “Vario Fields b.v was bereid om voor een zacht prijsje de speeltoestellen te plaatsen. Daar zijn we heel blij mee. ”Niet alle toestellen konden mee. Voor het speelschip was niet genoeg ruimte, deze heeft de school geschonken aan wijkvereniging ‘t Hooiland en wordt geplaatst bij het wijkgebouw de Schoppe.

Interactief leren op het schoolplein
Tijdens de herindeling van het schoolplein is er rekening gehouden met een nieuwe manier van lesgeven. Want niet alleen wordt er gespeeld op het uitgestrekte schoolplein van De Leeuw. Ook worden er interactieve lessen gegeven. “We zijn actief bezig met het concept ‘bewegend leren’. Dit doen we onder andere op het schoolplein. Zo hebben we interactieve spelling- en rekenlessen, waarbij de kinderen op het schoolplein bewegend leren.”

Op het plein is een gedeelte toegespitst op de allerkleinsten, want in de school zitten ook de BSO en de peuterspeelzaal van Stichting de Achthoek. Ook zij zijn blij met de uitbreiding, want voor hen zijn er ook toestellen meegekomen.

Foto: Jos Betting
Basisschool De Leeuw herbergt ook peuterspeelzaal De Bolderkoare en BSO De Leeuw. Foto: Jos Betting
Evenwichtsbalk van oud basisschool Regenboog naar schoolplein De Leeuw. Foto: Jos Betting
vlnr. Milan, Noud, Sara en Stan zijn blij met de hereniging van speeltoestellen. Foto: Jos Betting
Schoolplein De Leeuw krijgt ook nieuwe vloertegels onder speeltoestel. Foto: Jos Betting
vlnr. Mila, Zoë, Milan, Noud, Sara en Stan zijn blij met speeltoestellen op plein De Leeuw. Foto: Jos Betting