Sharon Bouwmeister bezig met het lashliften van haar collega
Sharon Bouwmeister bezig met het lashliften van haar collega Dinès Quist

Sharon doet mee aan WK lashliften

OOST GELRE - Wie mooie permanent gekrulde wimpers wil kan bij Sharon Bouwmeister (25) terecht, zij is er een expert in. Haar fascinatie voor het stylen van wimpers is zo groot, dat ze meedoet aan het WK lashliften. Door de coronacrisis wordt er enkel middels foto-inzendingen gestreden. Op 22 december zullen de finalisten bekend gemaakt worden, Sharon hoopt daarbij te zitten.

Door Dinès Quist

Een aantal foto’s heeft ze ingestuurd van haar lashlift-creaties. Daarvoor heeft ze strategisch niet alleen vrouwelijke modellen gebruikt, maar ook een enkele man. Hiermee hoopt ze meer in het oog te springen bij de juryleden. “Ik heb geen idee hoeveel mensen er meedoen aan dit WK, maar het zijn er ongetwijfeld heel veel.” Ondanks dat de competitieve Sharon weet dat ze één van de duizenden deelnemers zal zijn, hoopt ze toch de finale te halen. “Ik ga altijd voor de winst, maar ik doe voornamelijk mee om ervan te leren. Ik wil beoordeeld worden op perfectie en mijn kwaliteiten. Dus ik hoop dat ik op zijn minst feedback krijg op mijn inzendingen.”

Passie voor beauty
Het fenomeen lashliften is overgewaaid vanuit Rusland en tegenwoordig niet meer weg te denken uit de beautysalons. Het WK wordt georganiseerd door het Australische merk Elleebana. Sharon doet voor de eerste keer mee. Als kapster zit Sharon al acht jaar in het vak, sinds maart werkt ze bij De Beautyfabriek in Groenlo. Vier jaar geleden volgde Sharon haar eerste cursus lashliften. Ze gaf zichzelf twee jaar, om het lashliften helemaal onder de knie te krijgen, voordat ze het professioneel in de praktijk bracht. “Ik ben een perfectionist, ik ben pas tevreden als alles klopt. Dit is soms lastig voor mezelf, maar voor de klanten is het natuurlijk wel fijn.” De kracht in Sharons werk zit hem vooral in de perfectie. “Elk haartje moet perfect staan. Bij iedereen reageren de wimperhaartjes weer anders, onder andere type haar, kruinen en hormonen spelen mee, daar moet je rekening mee houden.”

Uitdaging en ontwikkeling
Sharon houdt ervan zichzelf uit te dagen, “Daarmee ontwikkel je jezelf. Dat is de reden dat ik regelmatig meedoe aan kapperswedstrijden.” De uitdaging in het kapperswerk vindt Sharon ook in het, naar eigen zeggen, stunten met gekke kleuren of coupes. “In het lashliften valt er niet zoveel te stunten. Daar ligt de uitdaging vooral in de perfectie, het veilig werken. Omdat het om permanent stylen gaat, kun je het maar één keer goed doen. Er wordt veel te veel onprofessioneel geknoeid met lashlifting. Die mislukte gevallen krijgen wij dan in de salon.” Sharon mag er dan weer wat moois van maken en die uitdaging gaat ze graag aan.

Sharon Bouwmeister doet mee aan WK lashliften