Een van de goede doelen is de landschapskudde. Foto: Gea Laar/archief Achterhoek Nieuws

Een van de goede doelen is de landschapskudde. Foto: Gea Laar/archief Achterhoek Nieuws

KijKG Fotografeert

Ds. Hans Hinkamp vertelt kerstverhalen voor goede doelen

'De opbrengt van 'Het zwarte schaop' is voor de landschaps-kudde'

LICHTENVOORDE - Nu veel kerstactiviteiten niet door kunnen gaan wil de Johanneskerk een oude traditie van stal halen. De donkere dagen voor Kerst zijn van oudsher een tijd voor verhalen. Maar zijn kerstverhalen niet van alle tijden? Om alvast in de kerstsfeer te komen zal ds. Hans Hinkamp verdeeld over drie avonden enkele kerstverhalen vertellen. Iedere avond staat een verhaal in het teken van een goed doel. De verhalen zijn te volgen via de website ‘kerkdienstgemist.nl’ bij ‘PKN Lichtenvoorde’. De kerstverhalen beginnen om 19.30 uur.

De eerste avond, dinsdag 15 december, gaat het verhaal terug in de tijd naar het jaar 1953 in Parijs. Wat gebeurt er toch allemaal met de koster van de Notre Dame? Komt het nog goed? Het goede doel voor deze avond is de Voedselbank Oost-Achterhoek.

Woensdag 16 december klinkt er een verhaal over Izakan, een oude (eigen)wijze vrouw. Zij volgt het licht van een ster in de velden van Bethlehem. Maar niet alles is altijd wat het lijkt! Het is een eigentijdse bewerking aan de hand van een oud-Russische vertelling. Het verhaal wordt verteld in de Achterhoekse streektaal. Aansluitend wordt er aandacht gevraagd voor de Stichting Oost Europa Hulp Lichtenvoorde, voor een project voor kinderen in Roemenië.

De slotavond, donderdag 17 december, gaat het verhaal over ‘het zwarte schaop’. Aan de titel zal duidelijk zijn dat ook dit verhaal verteld wordt in het dialect. Het verhaal is door ds. Hinkamp vijf jaar geleden geschreven voor een kerstevenement van de Stichting Landschapskudde Oost Achterhoek. Vanwege diverse bezuinigingen in de regio kan de stichting ondersteuning op dit moment zeker goed gebruiken.

Drie avonden, drie verhalen, drie goede doelen, om drie maal een beetje licht te brengen. Na afloop van het verhaal vertelt de dominee meer over het goede doel en wordt een bankrekeningnummer getoond waarop kijkers een vrijwillige bijdrage kunnen overmaken.

Ds .Hans Hinkamp leest kerstverhalen voor. Foto: archief Achterhoek Nieuws
Foto: PR