Voorzitter Peter Klein Goldewijk overhandigt de oorkonde aan de jubilerende Anna Stortelder-Hulshof. Foto: Annet Hummelink

Voorzitter Peter Klein Goldewijk overhandigt de oorkonde aan de jubilerende Anna Stortelder-Hulshof. Foto: Annet Hummelink

Anna Stortelder-Hulshof zingt al 50 jaar bij Dames en Herenkoor Zieuwent

ZIEUWENT - In de maand november vindt jaarlijks het traditionele Ceciliafeest plaats. De naam van dit feest is ontleend aan St. Caecilia, de patroonheilige van de koorzang. Voor koren het moment om hun jubilarissen te huldigen. Zo ook in Zieuwent waar het Dames en Herenkoor Zieuwent koorlid mevrouw Anna Stortelder-Hulshof die onlangs haar 99ste verjaardag mocht vieren, kon feliciteren met haar vijftigjarig koorjubileum.

Helaas kon het Ceciliafeest dit jaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen en dus moest de huldiging van deze mijlpaal in een andere vorm gegoten worden. Anna wilde enkele bestuursleden wel thuis ontvangen voor een huldiging in het klein en op gepaste afstand. En zo togen twee bestuursleden op zondagmiddag 22 november naar het huis van Anna waar ze werden verwelkomd met een lekkere kop koffie. De bestuursleden trakteerden op slagroomgebak want Anna had gezegd: “Een slagroomgebakje, dat gaat er altijd wel in”. De jubilaris liet het zich heerlijk smaken.

Anna vertelde dat ze pas later bij het koor ging, gevraagd door 'de oude' Jan Kolkman. Want ja, vroeger had je daar met een groot gezin geen tijd voor. Ze ging altijd met plezier naar de repetities van het koor en was trouw bij alle vieringen aanwezig. Het is jammer dat de gezondheid het laatste jaar iets brozer is, waardoor dat allemaal minder werd. Ook corona was natuurlijk een spelbreker, vele repetities konden geen doorgang vinden. Maar Anna geniet nog wel van een bezoekje of telefoontje van een van de koorleden.

Na de uitreiking van de oorkonde en het opspelden van de Gregorius-speld door haar dochter en de overhandiging van een mooie bos bloemen, hadden de bestuursleden nog een klein verrassing voor Anna. Alle koorleden hadden een felicitatiekaart voor haar geschreven, en zo lag ineens de hele tafel vol met post. De leesmap voor de komende week, aldus haar dochter.

Het lang zal ze leven werd via de telefoon afgespeeld, ingezongen door een aantal koorleden. Helaas werkte de techniek niet helemaal mee (een defect hoorapparaat) maar dat mocht de pret niet drukken. Met een welgemeend 'Weerkommen' dankt Anna de bezoekers voor hun komst. Een oproep waaraan zeker gehoor zal worden gegeven.

Afbeelding