Afbeelding

Nieuwe Bibliotheek schitterende aanwinst voor de Keistad

LICHTENVOORDE – Ruim een week is de Bibliotheek Lichtenvoorde nu gevestigd aan De Leest. En wat zijn er al veel mensen wezen kijken! De ruim opgezette bieb biedt meer dan voldoende plek om rustig boeken uit te kunnen zoeken, een krant of tijdschrift te lezen of gewoon lekker te chillen op één van de vele banken of luie stoelen.

Huiskamer van Lichtenvoorde met cursusruimte De Dahlia
De nieuwe Bibliotheek heeft de uitstraling van ‘je tweede thuis’. De inrichting voelt als een huiskamer, waar het fijn toeven is. Een eyecatcher is de grote wand in de nieuwe cursusruimte, die verfraaid is met een prachtig dahliabehang. Deze fijne ruimte heeft dan ook de naam De Dahlia gekregen. De cursusruimte is ook door derden te gebruiken. Daarvoor kan contact opgenomen worden met het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929).

Avond- en ochtendopenstellingen weer terug
“Vanaf deze week zijn we ook weer op de dinsdag- en donderdagochtend en op de vrijdagavond geopend”, aldus PR/Communicatiemedewerker Resy Oonk. “In de oude vestiging konden we minder open, omdat we in deze coronatijd ook de activiteiten van bijvoorbeeld het Taalhuis door wilden laten lopen. Door de anderhalve meter maatregelen was het niet mogelijk om dit tijdens de openingsuren te doen, dus we reserveerden daar de ochtenden voor. In de nieuwe Bibliotheek zijn een aantal aparte ruimtes beschikbaar, waardoor nu tijdens de openingstijden ook activiteiten plaats kunnen vinden. Vanaf januari start er een hele spannende nieuwe activiteit, daarover later meer informatie”, lacht Resy geheimzinnig.

Decembercadeautjes
Gedurende de maand december deelt de bieb cadeautjes uit! Leden mogen kennissen/buren etc. verrassen met een gratis lidmaatschap voor 3 maanden en maken dan zelf kans op een jaar lang gratis lenen. Daarnaast kunnen leden vanaf nu de TijdschriftenBieb-app downloaden, waarmee ze maar liefst 16 tijdschriften vanuit huis kunnen lezen (ook oudere nummers).

Plekken om rustig te werken.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De kinderhoek.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding