Avond over psalmen in Bernard Vos Clubhuus

Avond over psalmen in Bernard Vos Clubhuus

LIEVELDE - Op dinsdag 15 december heet de commissie Ontmoeting & Inspiratie geïnteresseerden vanaf 19.15 uur met een kop koffie/thee graag welkom in het Bernard Vos Clubhuus voor een avond over psalmen. Extra aandacht is er in deze Adventstijd voor psalm 25. De avond begint om 19.30 uur en staat onder leiding van Ad de Keyzer, medewerker aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen.

"De 150 psalmen zijn het gebedenboek van de Bijbel. In deze gebeden hebben mensen alles wat er in hun leven toe doet, neergelegd voor God; niets blijft onbesproken, er is niets wat het daglicht niet kan verdragen. Daarom kunnen de psalmen voor ons een richting wijzen op onze levensweg. Voor wie zoekt naar zingeving, voor wie nadenkt over leven en dood, voor wie kampt met ziekte en gezondheid: voor hen kunnen de psalmen lucht geven, een steun zijn in de rug zijn, uitzicht bieden. Aan de hand van psalm 25, een psalm die in de Adventstijd een centrale liturgische plaats heeft gekregen, proberen we de betekenis op het spoor te komen die de psalm voor ons kan hebben", zo zegt de organisatie.

In verband met de coronamaatregelen is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan uiterlijk tot en met zondag 13 december via pjamueller@gmail.com of 0544 463 045. Er geldt een maximum van 30 bezoekers. Adres Bernard Vos Clubhuus: Bergstraat 5 Lievelde.