Cadeautjes voor de Voedselbank Oost-Achterhoek worden verzameld nabij De Molenberg. Foto: PR

Cadeautjes voor de Voedselbank Oost-Achterhoek worden verzameld nabij De Molenberg. Foto: PR

Theo Huijskes

Molenberg houdt succesvolle cadeautjesactie voor Voedselbank

'We willen graag iets terugdoen voor alle warmte die we krijgen tijdens de coronacrisis'

Door Theo Huijskes

GROENLO - Medewerkers van woonzorgcentrum annex verpleeghuis De Molenberg in Groenlo hebben als een steuntje in de rug een spontane inzamelingsactie georganiseerd ten behoeve van de Voedselbank Oost-Achterhoek. Een actie met name bedoeld voor kinderen uit gezinnen, die wekelijks een beroep moeten doen op de Voedselbank omdat zij niet over voldoende middelen beschikken om in het dagelijkse bestaan te kunnen voorzien. Initiatiefnemers van deze succesvolle actie zijn Gea Wellink en Wencke Groot Kormelink, respectievelijk zorgassistente en woonbegeleidster op de afdeling Ravelijn, een specialistische, psychogeriatrische afdeling binnen het Grolse woonzorgcentrum.

Veel steun ontvangen uit Groenlo én Oost Gelre
“Wij horen langzamerhand al bij het meubilair van De Molenberg”, vertellen Gea en Wencke. Eerstgenoemde, die inmiddels al 35 jaar werkzaam is in het zorgcentrum, en laatstgenoemde, die al 22 dienstjaren achter haar naam heeft staan, stralen van blijdschap wanneer ze hun verhaal doen. “Het coronavirus heeft vanzelfsprekend ook De Molenberg en in het bijzonder de bewoners geraakt. Kwamen wij met elkaar de eerste lockdown goed door, de tweede coronagolf zorgde voor de nodige tegenslag. Maar naast de geweldige inzet van alle personeelsleden, hebben wij met ons allen vanaf het allereerste moment ongelooflijk veel steun ontvangen van inwoners uit Groenlo, beter gezegd uit de gehele gemeente Oost Gelre. Daarbij moet je denken aan allerlei leuke en lieve attenties van gezinnen, familieleden en kinderen, maar zeker ook van ondernemers, waaronder de horeca, het supermarktwezen en anderen die een steentje hebben bijgedragen. Zo werden de circa 150 bewoners van De Molenberg verblijd met een bloemetje en/of doorlopend getrakteerd op lekkere etenswaren, zoals chocolade, bonbons, gebak en fruit. Het is niet in woorden uit te drukken welk een impact al die spontane medewerking tot gevolg heeft gehad op niet alleen al onze bewoners, maar ook op ons als personeel.”

Als dank een gebaar richting de Voedselbank
Met het maken van een spontaan gebaar richting de Voedselbank Oost-Achterhoek besloten Gea Wellink en Wencke Groot Kormelink voor een soort tegenprestatie te zorgen. Het betrof in dit geval een inzamelingsactie van cadeautjes voor de kinderen van de bij de Voedselbank geregistreerde gezinnen. “Wij hebben daarvoor een oproep gedaan aan alle personeelsleden binnen De Molenberg. En deze oproep, niet alleen gericht aan het verzorgend en verplegend personeel, maar ook aan alle overige sectoren, zoals kantoor, huishouding, schoonmaak en dergelijke, pakte bijzonder goed uit. Bovendien kregen wij van De Molenberg zelf een leuke financiële bijdrage om deze actie te doen slagen. Hierdoor kunnen we de gezinnen verblijden met een waardebon bij één van beide Grolse bakkers en de vele kinderen met allerlei speelgoed, teken- en schilderspullen, knuffels en ga zo maar door. Al met al een zeer succesvolle actie waaruit duidelijk naar voren is gekomen dat er binnen de Molenberg veel saamhorigheid heerst."

Aldus de dames Gea Wellink en Wencke Groot Kormelink, die daarmee Oost Gelre in het algemeen en Groenlo in het bijzonder willen bedanken voor de door De Molenberg ontvangen warmte tijdens de coronacrisis.