Op de foto in het midden Sabine ten Holder van de Rotary Achterhoek Oost en Stichting De Graafschap Verbindt. Foto: PR

Op de foto in het midden Sabine ten Holder van de Rotary Achterhoek Oost en Stichting De Graafschap Verbindt. Foto: PR

Kerstboompjes voor zorgcentra

REGIO - Stichting ‘De Graafschap Verbindt’ en de Rotary afdeling Achterhoek Oost hebben zaterdag 12 december zo’n 1000 kerstboompjes uitgedeeld in zorgcentra van Marga Klompé in Aalten, Bredevoort, Winterswijk, Meddo, Beltrum, Groenlo, Laren, Lichtenvoorde en Lochem.

Juist in deze tijd van allerlei beperkingen ten gevolge van de corona-pandemie wilden beide organisaties laten zien dichtbij te zijn. Sabine ten Holder, lid van de Rotary Achterhoek Oost en bestuurslid bij De Graafschap Verbindt legt uit: “We voelen ons begaan met de mensen die alle beperkingen misschien wel het hardst gevoeld hebben het afgelopen jaar en dit nog steeds dagelijks ervaren en dat gevoel willen we uiten. Veel kan dan niet omdat je snel op de geldende voorschriften vanuit de overheid stuit. Dan is het mooi om te melden dat we tóch iets bedacht hebben en als Rotary club en De Graafschap Verbindt in totaal 918 kerstboompjes uit te mogen delen. Je zou kunnen zeggen dat we hiermee ‘wat verlichting’ proberen te brengen. Het voelt ontzettend goed om op deze wijze tóch onze nabijheid en betrokkenheid te kunnen laten zien!”
Stichting De Graafschap Verbindt bestaat sinds kort en is opgericht door Betaald Voetbal De Graafschap B.V. De stichting biedt kansen voor voor duurzame verankering van maatschappelijke projecten en activiteiten in de regio. Doelstelling is om een kwalitatieve, maatschappelijke bijdrage te leveren aan de Achterhoek een aangrenzende regio's waarbij het welbevinden van de inwoners centraal staat.