Rudy Krabbenborg in zijn nieuwe winkel. Foto: Mark Ebbers
Rudy Krabbenborg in zijn nieuwe winkel. Foto: Mark Ebbers

Top-Verf, dé verfdiscounter op nieuwe locatie

LICHTENVOORDE – “De Dijkstraat gaat plat, en hier aan de Vragenderweg was een heel geschikte locatie vrijgekomen.” Rudy Krabbenborg staat tevreden in zijn nieuwe Lichtenvoordse winkel Top-Verf, dé verfdiscounter, waar hij afgelopen week naar toe verhuisde. Samen met Mooi Huys, waar zijn levenspartner Chantal Thiele meubels restylet.

Door Mark Ebbers

Rudy was met zijn winkel in verf, behang en bijbehorende benodigdheden sinds 2007 gevestigd in Lichtenvoorde, naast zijn winkel in Winterswijk, waar hij in 2005 was gestart. De Lichtenvoordse winkel mag dan verhuisd zijn naar een andere plek in het dorp, de formule blijft hetzelfde. Rudy: “Ons hoofdmerk verf blijft Sikkens, met daarnaast Sigma en ons eigen merk PPP.” De nieuwe locatie heeft wel voordelen ten opzichte van de oude: “We hebben hier een iets grotere oppervlakte tot onze beschikking en vooral een andere, praktischer vorm, de winkel aan de Dijkstraat was vrij langwerpig. De ligging is gunstig, met voldoende vrije parkeergelegenheid zeer nabij.”
De zaken gaan goed, merken Rudy en Chantal, beiden woonachtig in Harreveld. Sterker nog, de coronatijd heeft voor hen zelfs voordelig uitgepakt, aldus Rudy: “Mensen zijn meer thuis, hebben meer tijd en geld om thuis te klussen.”

Mooi Huys
Bij Mooi Huys krijgen meubels een tweede leven. “Met een likje verf krijgt het een hele andere uitstraling,” vertelt Chantal. En ze is zelf een goeie klant van haar man: “Ik knap meubels – die ik bijvoorbeeld bij de Kringloop heb gekocht – op met verf van Rudy. Daarnaast pimp ik ook wel zaken op die klanten zelf aanleveren. Dan gaat het wel om kleine en hanteerbare meubels.” Bij Mooi Huys vind je daarnaast ook allerlei woonaccessoires.

Geen feest, wel aanbieding
Vanwege de coronacrisis zit een officiële opening met een feestelijk tintje er ook voor Top-Verf, dé verfdiscounter Lichtenvoorde niet in. Wellicht op een later tijdstip, als er – zo hopen ook Rudy en Chantal – weer meer mogelijk is. Maar voorlopig hebben ook zij te maken met een situatie waarvan het einde nog niet in zicht lijkt, met een van tijd tot tijd veranderend overheidsbeleid met betrekking tot corona.
Wel is er een openingsaanbieding, zie daarvoor de advertentie elders in deze krant. Top-Verf dé verfdiscounter is gevestigd aan de Vragenderweg 3a in Lichtenvoorde.

Chantal Thiele in haar nieuwe Mooi Huys. Foto: Mark Ebbers