Een kerstpakketje voor alle kinderen. Foto: BijEen

Een kerstpakketje voor alle kinderen. Foto: BijEen

B(engels) van BijEen ontvangen kerstpakket

LICHTENVOORDE - In een jaar waarin veel activiteiten niet door mochten gaan, kon ook op basisschool BijEen het kerstdiner en avondprogramma de prullenbak in. Bijzonder jammer natuurlijk, iedereen herinnert zich wel het speciale gevoel van ’s avonds naar school gaan om samen met je juf, meester en klasgenootjes kerst te vieren.

De ouderraden van beide locaties en het team wilden daarom graag zorgen voor een leuke kerstactiviteit, een opsteker. Ze kwamen terecht bij 'Loat ow niet kisten'. Zij hadden snel allerlei creatieve ideeën. Het eindresultaat was een heus kerstpakket met de tekst ’Hey (b)engel, loat ow niet kisten’. Toepasselijker dan dit kan natuurlijk niet, nu de kinderen door de lockdown weer eerder en langer thuis zitten. In de box vonden de kinderen iets lekkers, iets te spelen en een kerstmuts. De kinderen reageerden heel enthousiast. Een kleuter zei met een brede lach: “Nu heb ik zélf een kerstpakket, net als papa en mama!”

Zonder ‘Loat ow niet kisten’, die tegen kostprijs werkte en Blokker die het speeltje en kerstmuts doneerden, was dit allemaal niet mogelijk geweest. Gelukkig was alles op tijd klaar, zodat de ouderraden het op tijd, voor de lockdown, aan de kinderen konden geven.

Een kerstpakketje voor alle kinderen. Foto: BijEen