Jasper Groeneveld  van Lesli heeft zojuist een verrassingskist ontvangen van Erik Schuurmans (l) en Marcel Eekelder (r) van de IKGL. Foto: PR

Jasper Groeneveld  van Lesli heeft zojuist een verrassingskist ontvangen van Erik Schuurmans (l) en Marcel Eekelder (r) van de IKGL. Foto: PR

IKGL ondersteunt leden met ‘Laot ow niet kisten’

IKGL ondersteunt leden met ‘Laot ow niet kisten’

OOST GELRE - Het is een prachtig gezicht langs de N18 bij Lichtenvoorde; tientallen blauwe houten kisten op elkaar gestapeld met daarop de spreuk ‘Laot ow niet kisten’. L.O.N.K is een initiatief van Luuk Domhof van De Timp uit Zieuwent en Tijn Spekkink van ‘Nathals Bier’ uit Toldijk. Zij bieden een houten kist met een twist en met producten van leveranciers uit onze eigen streek aan. Het perfecte eindejaarsgeschenk voor de leden van de IKGL, de Industriële Kring Groenlo-Lichtenvoorde, waar ook Domhof lid van is.

Door Kyra Broshuis

Betrokken
Erik Schuurmans, de nieuwe voorzitter van de IKGL, vertelt dat bedrijven en ondernemers elkaar nauwelijks hebben kunnen ontmoeten in het afgelopen jaar. “En dat is een groot gemis. De IKGL heeft echter niet stil gezeten, integendeel. Wij hebben onze reguliere bestuursvergaderingen gehouden binnen de coronabeperkingen en zijn misschien wel nog meer betrokken geweest bij onze leden dan ooit hiervoor. De Corona sneltest in Lichtenvoorde is een succesvolle, al wil je dat woord bijna niet noemen, en waardevolle actie die wij hebben kunnen organiseren.”

Steun in de rug
De nieuwjaarsreceptie van de IKGL zal geen doorgang kunnen vinden. Als alternatief voor deze bijeenkomst wordt nu bij alle leden een verrassingskist van L.O.N.K. bezorgd. “Met dit initiatief ondersteunen wij de ondernemer en onze leden en laten zo zien elkaar niet uit het oog te verliezen in deze tijd. Het gevoel zal zeker dubbel zijn, er zijn bedrijven die doordraaien en misschien zelfs nog meer succes hebben dan voorheen, maar er zitten ook in Oost Gelre bedrijven die zwaar gedupeerd zijn. Wij hopen met deze steun in de rug hen toch een gevoel te geven van betrokkenheid! Samen de schouders eronder, samen laten zien dat wij er zijn voor elkaar. Niet alleen nu maar ook in de toekomst. Op het moment dat deze malaise achter de rug is, laten we dan nog meer lokaal handelen om zo ook de gedupeerde ondernemers er weer snel bovenop helpen”, zo roept Schuurmans op.


www.ikgl.nl

www.loatownietkisten.nl