Winkeliers, salons en horeca ‘bezorgen’ iedereen op tijd fijne feestdagen

LICHTENVOORDE - Bij de pakken neerzitten in deze harde lockdown is er niet bij: Lichtenvoordse winkeliers creëren eigen bestelservices via Whatsapp en hebben bezorgdiensten opgezet. Een drive-thru, een ‘bloementruck to go’ of met een kledingrek aan huis waaruit je persoonlijk samengestelde kerstoutfits kan kiezen, behoren ook tot de mogelijkheden. Via de website ‘kooplokaallichtenvoorde.nl’ maken zij het gezamenlijk de consument zo gemakkelijk mogelijk om kerstinkopen in Lichtenvoorde veilig te doen.

Eerst heerste gelatenheid bij winkeliers over de gedwongen sluiting, maar zij slagen erin de harde lockdown om te zetten tot een creatieve variant. “In de drukste tijd van het jaar proberen we met elkaar, winkeliers en horeca, de consument mooie feestdagen te bezorgen”, laat het Ondernemersfonds Lichtenvoorde weten. De meeste winkeliers zijn overgegaan tot bezorgen van hun producten of hebben een afhaalservice bedacht. “Een ding is zeker: via de bezorging door de lokale winkeliers weten klanten zeker dat ze hun bestellingen op tijd binnen hebben. Via de landelijke pakketdiensten PostNL en DHL is dat nog maar afwachten.”

Ondanks de verplichte winkelsluiting, blijft de kraslotenactie doorlopen. Bij elke aankoop of verzending van de producten geven Lichtenvoordse winkeliers en salons een kraslot mee. De prijzen heeft het Ondernemersfonds ingekocht bij de plaatselijke ondernemers. Van een smakelijk speciaalbierpakket tot aan warme pantoffels of een verwenpakket. “Op deze manier proberen we elkaar door deze bizarre tijd heen te helpen, maar bovenal willen we het vertrouwen van de consument die zij in de lokale ondernemers hebben, onderstrepen met deze actie. Kerstinkopen doen in Lichtenvoorde betekent ook dat we een gezellig sfeervol centrum kunnen onderhouden. Hoewel het nu rustig en zelfs leeg is in de straten, zullen de terrassen en de winkels weer gezellig vollopen zodra we samen corona volledig onder controle hebben.”

Kijk voor alle info op de website en de social mediakanalen. www.kooploaallichtenvoorde.nl