Will van der Zanden wordt directeur van de het nieuwe IEKC in Lichtenvoorde. Foto: PR

Will van der Zanden wordt directeur van de het nieuwe IEKC in Lichtenvoorde. Foto: PR

Will van der Zanden wordt de
directeur van het IEKC

Nieuwe naam IEKC: Het Gele Park

Door Kyra Broshuis

LICHTENVOORDE - Voor Will van der Zanden blijft zijn werklocatie hetzelfde; hij wordt de nieuwe directeur van het IEKC dat op de plek van de Ludgerusschool gebouwd wordt. Van der Zanden was directeur van deze school en dus is geen onbekende. Hij ziet uit naar zijn nieuwe werkplek: “De bouw ligt keurig op schema en de verwachting is dat we direct na de zomervakantie van 2021 kunnen starten. We hebben onze toekomstige leerlingen een filmpje gestuurd om de nieuwe naam en het logo bekend te maken.”

Een gezamenlijk avontuur
Die nieuwe naam luidt ‘Het Gele Park’, gebaseerd op een begrip uit de bekende kinderboekenserie “De Tovenaar van Oz” van L. Frank Baum: Het gele pad. Dit verhaal gaat over een groep verschillende personages met hun eigen behoeften en talenten. Ze reizen samen over het gele pad, beleven avonturen en helpen elkaar waar nodig. Een mooi verhaal over vriendschap en verschillend zijn. “Een naam die heel mooi past bij het IEKC, daar gaan ook 5 verschillende organisaties samen op pad”, legt Van der Zanden uit. “En het verhaal past ook weer heel mooi bij onze lijfspreuk ‘Ga je mee? Dan gaan we samen!'.

Verschillende gebruikers
Van der Zanden wordt verantwoordelijk voor de samenwerking tussen de gebruiker en het borgen van de visie en voor het beheer van het gebouw. Voor elke gebruiker/partner is er een verantwoordelijke voor de medewerkers en de organisatie. Bij de basisschoolafdeling wordt dat Teun Wassink en bij het speciaal basisonderwijs Wendy Nijman. De twee afdelingen van het speciaal onderwijs vallen onder de leiding van Johan van der Weerd en Jos Oude Maatman. Marieke Doppen regelt de zaken voor Zozijn en Gemma Bongers voor de kinderopvang, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang van De Achthoek”.

Visie
Bij Het Gele Park ligt de nadruk op het kindcentrum, legt Van der Zanden uit. “Door deze term te gebruiken zeggen we dat de doorgaande lijn van 0-13 jaar gewaarborgd wordt. Onze visie is dat kinderen zich allemaal uniek ontwikkelen in tijd, tempo en interesse. Wij willen bereiken dat elk kind de aandacht en kwaliteit van begeleiding krijgt, die het nodig heeft. Door de schotten tussen de werksoorten zoveel mogelijk te verwijderen, profiteren daar meer kinderen van. De expertise van elke afzonderlijke partij komt nu beschikbaar voor álle kinderen.”

Will van der Zanden wordt directeur van het nieuwe IEKC in Lichtenvoorde.
Will van der Zanden wordt directeur van de het nieuwe IEKC in Lichtenvoorde.