Afbeelding

Dorpshuis verrast vrijwilligers met anderhalve meter-kerstattentie

HARREVELD - Ook aan Dorpshuis ’t Kempken gingen de coronaperikelen niet onopgemerkt voorbij. Normaal gesproken bruist de woonkamer van Harreveld alle dagen van de week. Dit jaar was de deur vaker gesloten dan geopend. Geen vergaderingen, trainings- oefenavonden, mini soos, met etten, KBO-middagen, koersbal, volleybalwedstrijden, badminton, kaartavonden, vrienden-schiet-toernooi, gym-, toneel-, harmonie-uitvoeringen, pronkzitting en sinterklaasintocht.

Gelukkig mocht de BSO zijn activiteiten voortzetten en ook de schoolgym en de sporten voor de jeugd konden grotendeels wel doorgaan. Ook kan men terugkijken op een heel mooi beachvolley-seizoen. Er mochten dan wel geen competities georganiseerd worden, maar met in achtneming van de nodige hygiënemaatregelen heeft menig volleyballer uit Harreveld en omstreken regelmatig met de blote voeten in de zandbak kunnen staan voor een trainingspotje.

Het dorpshuis draait geheel op vrijwilligers. De roosters voor schoonmaak en bardienst waren zoals gebruikelijk telkens gereed. Iedereen stond paraat om zijn steentje bij te dragen. Maar helaas vaak tevergeefs, omdat de deuren gesloten moesten blijven. Afgelopen week heeft het dorpshuisbestuur alle vrijwilligers bedankt en een kerstgroet gebracht vergezeld van een corona-proof attentie van anderhalve meter lang. Het bestuur hoopt dat de bezoekers van het HArreveldse dorpshuis elkaar in 2021 vaker mogen ontmoeten.