De initiatiefgroep, bestaande uit Harry Geverinck, René Klein Gunnewiek, Evelyn te Morsche en Ivonne Borgijink. Foto: Theo Huijskes
De initiatiefgroep, bestaande uit Harry Geverinck, René Klein Gunnewiek, Evelyn te Morsche en Ivonne Borgijink. Foto: Theo Huijskes

Online informatiebijeenkomst over ‘Wonen Als Thuis’

In samenwerking met zorg-organisatie De Lichtenvoorde

Door Theo Huijskes

BELTRUM - In 2018 waren het een viertal personen, die het initiatief namen voor de verwezenlijking van een woonvorm voor mensen met een beperking binnen de gemeenschap Beltrum. Aangetoond was dat er in Beltrum behoefte bestaat aan een dergelijke voorziening. Met de realisering van zo'n voorziening zou een grote wens van een groot aantal families en hun achterban in vervulling gaan. De initiatiefnemers, die het verzoek hebben opgepakt, zijn de dames Evelyn te Morsche en Ivonne Borgijink, alsmede de heren Harry Geverinck en René Klein Gunnewiek. Met uitzondering van Borgijink hebben de overige drie te maken met een kind binnen hun gezin met een beperking. Ivonne Borgijink, woonachtig in Borculo, maakt vanuit haar eigen professie -zij runt een eigen onderneming onder de naam ‘Vonne luistert en adviseert’- deel uit van de initiatiefgroep.

Inmiddels is reeds geruime tijd de oprichting van de Stichting ‘Wonen Als Thuis’ een feit. De officiële doelstelling kan het best omschreven worden als het in Beltrum (laten) realiseren van huisvesting en zorg voor een gevarieerde doelgroep, te weten bewoners met diverse ondersteuningsvragen. Daarbij wordt tegelijkertijd gestreefd naar het realiseren van een kleinschalige woonvoorziening in het hart van Beltrum met het gevolg dat de beoogde doelgroep zich midden in de Beltrumse gemeenschap kan bewegen en daar tevens ook deel van kan uitmaken. De vier initiatiefnemers zijn nog steeds bijzonder positief gestemd. “Wij worden op geen enkele manier tegengewerkt. In Beltrum is en blijft een grote vraag naar een dergelijke voorziening. Zeker nu er sinds de eerste ideetjes in 2018 is gezorgd voor de nodige bekendheid van de noodzaak voor een dergelijke voorziening, gaan alle ontwikkelingen in de richting dat het ook financieel haalbaar is.”        

Online informatiebijeenkomst
In het verlengde hiervan hebben Stichting WAT en Zorgorganisatie De Lichtenvoorde in de afgelopen periode intensief samengewerkt om te komen tot een woonzorgconcept en is er verkend hoe dit concept het beste te vertalen is naar passende huisvesting. De volgende stap is het beleggen van een bijeenkomst waarbij belangstellenden worden bijgepraat over het gehele traject, en om te kunnen polsen of een dergelijke voorziening aansluit bij de behoeften die in Beltrum leven. Vanwege de coronacrisis is besloten om deze bijeenkomst online te houden via ZOOM. Op die manier kan men door middel van videobellen de bijeenkomst live volgen.

Programma bijeenkomst
De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 12 januari 2021 van 20.00 uur tot 22.00 uur. Vanaf 20.00 uur kan er worden ingecheckt, waarna vervolgens het gehele programma wordt afgewerkt. Uiteraard is er daarbij ruimte voor opmerkingen en vragen. Mede op basis van de tijdens deze bijeenkomst aangeleverde input zal naderhand worden bekeken of de Stichting WAT en De Lichtenvoorde de volgende stappen gaan zetten. Belangstellenden die bij de online-bijeenkomst aanwezig willen zijn, dienen zich vóór vrijdag 8 januari 2021 aan te melden door een e-mail te sturen naar secretariaat@delichtenvoorde.nl. Vervolgens kunnen de aanmelders een antwoord-mail met een handleiding en inlogcode tegemoet zien. Voor vragen kan contact worden opgenomen met Ivonne Borgijink via het e-mailadres ivonne.borgijink@gmail.com.