Digitale ouderavond over alcohol, roken en blowen

Digitale ouderavond over alcohol, roken en blowen

REGIO - Pubers en alcohol, roken en blowen: de middelbare schooltijd is een periode waarin jongeren ermee te maken gaan krijgen. Sommigen gaan experimenteren of soms wel wat meer. Bijna iedere ouder komt het tegen in de opvoeding van zijn kind(eren). Iris in de Buurt (preventieafdeling van Iriszorg in de Achterhoek) organiseert daarom twee digitale ouderavonden.

Moet ik het nu verbieden? En heeft het wel zin wat ik zeg? Wanneer moet ik me zorgen maken? Dat zijn wellicht vragen die u als ouder/opvoeder heeft. Normaal gesproken zou een ouderavond over dit thema op school gehouden worden. Vanwege de coronamaatregelen is nu gekozen voor een digitale ouderavond. Tijdens deze avond wisselen deelnemers en organisatie ideeën uit over hoe je situaties in de praktijk aanpakt en wat wel en niet werkt. Herkenning gegarandeerd!

Er zijn twee avonden gepland. Voor ouders van onderbouwleerlingen op maandag 18 januari, voor ouders van bovenbouwleerlingen op maandag 25 januari. Beide avonden zijn van 19:30 tot 20:45 uur. Aanmelden is noodzakelijk en kan door voor maandag 11 januari een mailtje te sturen naar preventie@iriszorg.nl. Vermeld daarin de datum waarop u deel wilt nemen (let op bovenbouw of onderbouw), uw naam, leeftijd van uw kind(eren) en via welke school u deelneemt. Na aanmelding krijgt u een mailtje met uitleg en een link waarmee u via uw pc, laptop, tablet of mobiel kunt deelnemen. Het aantal deelnemers is beperkt. Mocht de avond van uw keuze vol zijn, dan volgt een nieuwe datum.

Meer informatie is te vinden op de site www.helderopvoeden.nl. Of neem contact op met Iris in de Buurt via 088-606 1600 (vraag naar Iris in de Buurt Achterhoek) of preventie@iriszorg.nl. Hier kunt u ook terecht als u uw individuele situatie wilt bespreken.