Het trainersduo William Krabbenborg (rechts) en Jos Heutinck (links) van Grol. Foto: Theo Huijskes
Het trainersduo William Krabbenborg (rechts) en Jos Heutinck (links) van Grol. Foto: Theo Huijskes

Contracten van trainers bij RKZVC en GROL zijn verlengd

ZIEUWENT/GROENLO - Bij de amateurvoetbalverenigingen is het vizier alweer gericht op het voetbalseizoen 2021-2022. Het betreft het al dan niet verlengen van de contracten met op de eerste plaats de hoofdtrainers. Een onderhandelingsactiviteit, die normaliter steevast speelt tijdens de winterstop in de amateurvoetballerij. Zo ook in het seizoen 2020-2021, waarin nog niet eens bekend is of de huidige competitie nog wel wordt voortgezet en zo ja in welke vorm. Daarover hoopt de KNVB rond 19 januari 2021 meer duidelijkheid te kunnen geven.

Door Theo Huijskes

Bij hoofdklasser RKZVC in Zieuwent heeft het bestuur besloten om het contract met Jeroen Spies met een jaar te verlengen. De hoofdtrainer uit Veenendaal is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij de Zieuwentse voetbalclub. Bij het aanbreken van de competitiestop naar aanleiding de coronapandemie stond RKZVC op een tweede plaats in de hoofdklasse A van de zondagamateurcompetitie. Niet alleen het bestuur, maar ook de leden van de begeleidingsgroep, alsmede de spelers zelf, zijn bijzonder tevreden over het huidige reilen en zeilen binnen de eerste selectie. “Daarom is in goed overleg besloten om die samenwerking een vervolg te geven in het seizoen 2021-2022”, aldus voorzitter Henri Weikamp. Oefenmeester Jeroen Spies is zelf erg content met de verlenging. “Het is de bedoeling dat ik de club en mijzelf verder ga ontwikkelen op dit hoge niveau.”

Bij Grol in Groenlo heeft met name het onder het algemeen bestuur ressorterende voetbalbestuur zich beziggehouden met de contractverlenging van de hoofdtrainer. Niet alleen op het Grolse sportpark Den Elshof, maar ook daarbuiten is men erg content met het functioneren van het trainersduo, te weten hoofdtrainer William Krabbenborg uit Groenlo en assistent-trainer Jos Heutinck uit Zieuwent. De hoofdmacht van Grol heeft in de competitie in de tweede klasse A van de KNVB tot op heden, en dat vanwege de coronacrisis, slechts vier wedstrijden gespeeld, waarvan er twee werden gewonnen en twee werden verloren. De laatste competitiewedstrijd werd op zondag 12 oktober jl. thuis gespeeld en leverde een eclatante 5-1 overwinning op tegen Bon Boys uit Haaksbergen.

Jeroen Spies, hoofdtrainer van RKZVC. Foto: PR