Afbeelding

Kleine kerststalroute bij Bonifatiuskerk

LICHTENVOORDE - Tijdens de kerstdagen is de kerststal in de Bonifatiuskerk aan de Rapenburgsestraat te bewonderen. Daarnaast hebben vrijwilligers aan de achterzijde van de pastorie een etalage ingericht waar een paar kerstgroepen te zien zijn. Alles is coronaproof ingericht, aldus de groep vrijwilligers.

Het idee is ad-hoc ontstaan. “Deze Kerst is sober en iets bezoeken is er dit jaar niet bij. We hebben gemeend het centrum van Lichtenvoorde wat extra gezelligheid mee te geven tijdens de kerstdagen. Mensen zullen door het centrum gaan wandelen en kunnen daarbij een bezoek brengen aan de kerststallen.” De Bonifatiuskerk is open voor publiek. Op eerste en tweede kerstdag van 14.00 uur tot 17.00 uur. De kerststallen in de etalage zijn buitenlangs van ’s morgens 9.00 uur tot ’s avonds 23.00 uur te bewonderen. Via het Willem Doppenplein is de achterzijde van de pastorie te bereiken.

Bezoekers kunnen al wandelend door de brede gang van de kerk het Bijbelse tafereel bekijken. Kerstmis is het hoogfeest voor alle christenen in de wereld. “We verwachten geen rijen, maar er zijn vrijwilligers aanwezig in de kerk die zorgdragen dat een bezichtiging geheel veilig en coronaproof kan gebeuren. De looproute gaat buiten verder naar de achterzijde van de pastorie, waar nog meer kerstgroepen in het licht staan. In de kerk is het mogelijk een kaarsje aan te steken. En wanneer de kerk gesloten is, kunnen alsnog buiten de kerststallen bezocht worden.” Als mensen de kerk binnengaan dienen zij een mondkapje op te doen. Er staan dispensers voor desinfectie van de handen.

De Bonifatiuskerk. Foto: Bram Wassink
Afbeelding