Wim Nieuwenhuis op het sportpark Den Elshof van ‘zijn’ S.V. Grol. Foto: Theo Huijskes

Wim Nieuwenhuis op het sportpark Den Elshof van ‘zijn’ S.V. Grol. Foto: Theo Huijskes

Theo Huijskes

Wim Nieuwenhuis (oud-speler van Grol-1 én Longa ’30-1) overleden

GROENLO - In zijn woning in het appartementencomplex ’t PrincenQuartier in Groenlo is op zondagavond 27 december jl. Grollenaar Wim Nieuwenhuis overleden. Hij is 75 jaar oud geworden. Wim, echtgenoot van Riet Nieuwenhuis-Reinders, vader van twee kinderen en opa van vier kleinkinderen, was al geruime tijd ziek.

Door Theo Huijskes

Niet alleen in Groenlo maar ook in Lichtenvoorde genoot Wim Nieuwenhuis bekendheid vanwege het feit dat hij als geboren en getogen Grollenaar jaren achtereen voor zowel de hoofdmacht van de voetbalvereniging Grol als voor het eerste team van Longa ’30 heeft gespeeld. Een technisch begaafd voetballer (bijgenaamd ‘Peentje’), die naast zijn voetbalkwaliteiten ook bekend stond als een bijzonder sympathiek en integer mens.
Als begenadigd voetballer en dat vooral in aanvallende zin kon Wim Nieuwenhuis zeggen dat hij bij Grol met bekende voetballers als Theo Kaak, Fons Zuidinga, Tonnie Tops en Tonnie Platter heeft gespeeld en bij Longa ’30 met de plaatselijke voetbalcoryfeeën Johan en Hemmie Holkenborg, Toon Waalder en Johnny Oude Wesselink.
Wim Nieuwenhuis zorgde voor een nog grotere voetbalprestatie toen hij in een later stadium vanwege zijn werk moest verhuizen naar Borculo. Zijn voetbalambities waren nog altijd hoog en opnieuw slaagde hij erin bij de plaatselijke voetbalvereniging Reünie het hoogste te bereiken, namelijk spelen voor de hoofdmacht van de club. Dit voetbaldrieluik is op amateurniveau een bewonderenswaardige prestatie.
De uitvaart van Wim Nieuwenhuis vindt deze week plaats.