The Peanut Butter Falcon in  Filmhuis Winterswijk. Foto: PR
The Peanut Butter Falcon in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR

The Peanut Butter Falcon in Filmhuis

Extra middag-voorstelling in verband met corona-maatregelen

WINTERSWIJK - In Filmhuis Winterswijk in Skopein aan de Meddosestraat draait The Peanut Butter Falcon op 1 september. Vanwege de coronamaatregelen mogen er minder mensen in de zaal daarom is er een extra voorstelling, die om 16.00 begint. Ook draait de film op de reguliere tijden vanaf 18.30 en vanaf 21.00 uur.

Als worstelaar heb je niet alleen een naam nodig, maar ook een goede leraar. Dat weet Zak, een jonge knul (met het syndroom van Down) die graag de opleiding aan een worstelschool wil volgen om daarna professioneel worstelaar te worden. Daarom ontsnapt hij uit het bejaardentehuis, waar hij is ondergebracht (er is nergens anders plek voor hem) en gaat op weg. Hij sluit zich aan bij Tyler en vormt een onwaarschijnlijk duo met deze krabbenvisser, die op de vlucht is nadat hij twee collega’s heeft belazerd.
Samen zakken ze af langs de kust van Noord-Carolina, een fraai gebied dat rijk is aan zandbanken en eilanden. Daar wonen meer mensen die niet voor niets de rust zoeken.
Zak en Tyler worden soms geholpen, soms opgejaagd. Een bizar duo, dat met horten en stoten naar elkaar toe groeit. En dan zit ook verzorgster Eleanor nog achter Zak aan. Zij moet hem terugvinden omdat ze anders haar baan kwijtraakt.

Dat klinkt voorspelbaar en zoetsappig, maar The Peanut Butter Falcon is dat juist niet door vooral die hoofdrolspelers, met Zack Gottsagen voorop. Dat komt ook door de filmmakers, want de leefwereld van de knaap wordt in The Peanut Butter Falcon niet versimpeld of tot zijn beperking gereduceerd. Tyler neemt Zak zoals hij is, neemt hem zoals ieder ander en neemt ook nog eens die worsteldroom serieus. En dat levert een avontuurlijke en uiterst prettige feelgood-film op: hartverwarmend, maar nooit sentimenteel.

Reserveren kan via www.skopein.nl, of via tel. 0543-521515.