portret. Foto:Andrea Elbin
portret. Foto:Andrea Elbin

Andrea Elbin exposeert september bij Ankomm’n

CORLE - In de maand september is werk te zien van Andrea Elbin in gastgalerij Ankomm'n, aan de Mentinkweg.

Andrea is geboren en getogen in Niedersachsen, Duitsland. Na een lange zoektocht met de vraag wat wil ik in mijn leven, is zij in Nederland beland om de studie voor Beeldend Therapeut te volgen. Sinds 1995 is zij werkzaam als beeldend therapeut in verschillende settings. Daarnaast is ze ook altijd met eigen vrij werk kunstzinnig bezig. Die creatieve stroom liep via schilderen naar het maken van tassen uit allerlei verschillende materialen, naar handwerken en kleding naaien en weer terug naar het schilderen.

Andrea: “Ik heb een innerlijke drang om te scheppen en tevens om me verder te ontwikkelen. Stilstand en herhaling is niet wat je in mijn werk zult zien. ´Toeval´ en sturing vormen de basis voor steeds weer nieuwe ontwikkelingen. Het werk is dynamisch en veelzijdig, al ben ik daarin vaak op zoek naar rust en helderheid."

Het laatste project is begonnen in coronatijd. Andrea wilde het nutteloze gevoel van thuis zitten ombuigen en heeft toen een 100 dagen project bedacht: 100 dagen lang elke dag een portret maken. Haar werk is niet makkelijk te vangen in één 'stijl', mixed media komt nog het meest in de buurt, maar soms is het meer schilderen, soms tekenen, geabstraheerd of naturalistisch.

De expositie van Andrea loopt van 28 augustus tot en met zondag 4 oktober. Andrea is zelf aanwezig vanaf 14.00 uur op de zondagen 30 augustus, 6 en 12 september, 3 of 4 oktober.

Gastgalerij Ankomm’n is open op vrijdag en maandags van 9.30 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 9.30 tot 18.00 uur. Ankomm’n is gesloten vanaf maandag 5 tot en met donderdag 22 oktober.

landschap.Foto:Andrea Elbin
landschap. Foto:Andrea Elbin
ijsvogel. Foto:Andrea Elbin
portret. Foto:Andrea Elbin
corona-challenge. Foto:Andrea Elbin