Bruine Ringboleten. Foto: Klaske ten Grotenhuis
Bruine Ringboleten. Foto: Klaske ten Grotenhuis

Thema-avond IVN en KNNV over paddenstoelen

REGIO - Op woensdag 9 september is er een thema-avond van IVN en KNNV over paddenstoelen. De avond is in de zalen van de Zonnebrinkkerk aan de Zonnebrink 61 in Winterswijk, van 20.0 tot 22.00 uur. De entree kost vijf euro; leden van KNNV en/of IVN betalen drie euro. In verband met de Covid-19-maatregelen is aanmelding (uiterlijk op 8 september) verplicht, bij Marion van Noord: marionvannoord@kpnmail.nl.

Klaske ten Grotenhuis maakt samen met haar man Herman sinds 2008 deel uit van de Paddenstoelenwerkgroep Zuid Oost Veluwe. Deze werkgroep organiseert excursies naar diverse gebieden in een grote regio langs de Veluwezoom en in de Achterhoek. Klaske en Herman begeleiden met veel plezier de educatieve activiteiten. Verder delen ze graag hun kennis door het geven van lezingen en cursussen voor (natuurgidsen)opleidingen en zijn ze natuurgids bij het IVN Zutphen.
Vanavond zal Klaske de aanwezigen van alles vertellen en laten zien over de levenswijze, de groei en de verspreiding van paddenstoelen. Ooit zijn er in een databank 5000 soorten verzameld, maar welke kunnen we nu in de bermen en de bossen van de Achterhoek verwachten? Wat zijn algemene paddenstoelen en wat de zeldzame vondsten?
Er komen een aantal unieke plaatjes van zeldzame soorten voorbij, maar ook de gewone zijn fascinerend.