Wandelaars en fietsers kunnen op zondag 6 september toch nog genieten tijdens de Hamalandtochten van WFevenementen.Foto: Annet Piek, WFevenementen
Wandelaars en fietsers kunnen op zondag 6 september toch nog genieten tijdens de Hamalandtochten van WFevenementen.Foto: Annet Piek, WFevenementen Annet Piek

Hamaland wandel- en fietstochten

WINTERSWIJK - Nadat de eerder geplande evenementen als de Naobertochten en de Internationale Fiets4daagse moesten worden geannuleerd, heeft de stichting WFevenementen inmiddels wel groen licht gekregen voor het organiseren van de Hamaland Wandel- en Fietstochten op zondag 6 september. Start en finish zijn bij de Sevink Molen.

Wandelaars kunnen tussen 9.00 en 11.00 uur starten voor tochten van 15- of 20 kilometer door de buurtschap Meddo, de fietsliefhebbers vertrekken tussen 10.00 en 12.00 uur voor een rit van 40- of 60 kilometer. De 40-km-fietstocht gaat onder andere naar de Mallumse Molen in Eibergen en Rekken. De 60-km-route brengt de deelnemers over een fraaie extra lus door het Haaksbergerveen. Zowel de wandel- als de fietstochten worden duidelijk uitgepijld, daarnaast ontvangen de deelnemers een uitgebreide routebeschrijving. Start en finish zijn bij de Sevinkmolen aan de Meddoseweg in Winterswijk, nabij de recreatieplas ’t Hilgelo. Deelnamekosten zijn 3,50 euro per persoon. Betalen kan alleen met pin of gepast contant.

Extra maatregelen
In verband met de corona-problematiek hebben de organisatoren de nodige aanpassingen moeten doorvoeren. Bij de inschrijving worden de deelnemers verzocht om contant of met een pinpas te betalen, daarnaast dient iedereen minimaal 1,5 meter afstand van derden te houden. Dit laatste geldt uiteraard ook onderweg en bij de pauzeplaatsen. In tegenstelling tot de normale gang van zaken zijn er bij de pauzeplekken géén stempelposten, dit om teveel contacten te vermijden. Uiteraard kunnen de deelnemers bij deze pauzeplekken, gesitueerd bij horecabedrijven met buitenterrassen, plaatsnemen voor een drankje en/of een hapje. Wel dienen de regels van het horecabedrijf te worden nageleefd ; de pauzeplekken worden duidelijk met borden aangegeven en staan op de routebeschrijving vermeld.

Nieuw wandelevenement
Mits de ontwikkelingen rondom Covid-19 het toelaten, organiseert WFevenementen op zondag 20 december een nieuw evenement: de Winterswijkse Coulissewandeltocht over afstanden van 10- of 15 kilometer, een leuke mogelijkheid om voor de kerstdagen nog even een frisse neus te halen. Deze tochten gaat door het fraaie coulisselandschap van Brinkheurne en Kotten en worden geheel uitgepijld. Ook hier bedragen de kosten 3,50 euro per persoon, vertrek tussen 9.00 en 11.00 uur. Startlocatie is het nieuwe Schaats- en Skeelercomplex aan de Bataafseweg 2c te Winterswijk.


www.wfevenementen