Hans Roerdinkholder en Suzanne Spexgoor in het Scholtenbrugpark, een van de locaties van het Familie Festijn. Foto: Lineke Voltman
Hans Roerdinkholder en Suzanne Spexgoor in het Scholtenbrugpark, een van de locaties van het Familie Festijn. Foto: Lineke Voltman

Familiefestijn: Spektakel in het Scholtenbrugpark, Theatertour & Corsokunst

Een belevenis voor het hele gezin

Door Lineke Voltman

WINTERSWIJK - Ter afsluiting van de zomeractiviteiten die Actief Winterswijk in de afgelopen schoolvakantie voor kinderen heeft georganiseerd, wordt op woensdag 26 augustus de slotmiddag gehouden in het Scholtenbrugpark en bij theater De Storm. Tevens is het de laatste dag dat de Corsokunstroute ‘Mondriaan in bloei’ gefietst kan worden.

Actief Winterswijk is een onderdeel van de gemeente, waar alle buurtsport- en cultuurcoaches onder vallen. Deze zorgen o.a. voor naschoolse activiteiten voor basisschoolleerlingen en activiteiten voor ouderen. Hans Roerdinkholder, cultuurcoach en Suzanne Spexgoor, buurtsportcoach, vertellen wat er deze middag allemaal te doen is. “Al enkele jaren organiseren we in de vakantieperiode allerlei activiteiten voor de jeugd, dit jaar hebben enkele honderden kinderen zich aangemeld voor de zomertoer, mede ten gevolge van corona waarbij men niet op vakantie ging. We hebben de afgelopen vijf weken steeds twee beweegactiviteiten en twee cultuuractiviteiten gehouden in samenwerking met partners als Villa Mondriaan, speeltuinen, theater De Storm en sportverenigingen. Op 26 augustus van 13.00 tot 16.00 uur sluiten we het af met een Familiefestijn, dat uit drie onderdelen bestaat.”

Scholtenbrugpark
Roerdinkholder: “Het eerste onderdeel speelt zich af in het Scholtenbrugpark. Hier wordt o.a. een mini-Winkieweek gehouden, waarbij kinderen miniatuur hutten kunnen bouwen van o.a. houten pallets en ander materiaal, er is een waterglijbaan van Scouting Winterswijk en er kunnen corsokunstwerkjes gemaakt worden, die beplakt worden met dahlia’s. Op die manier kunnen ze een beetje het corsogevoel beleven. Beweegwijs organiseert ook verschillende activiteiten en kinderen kunnen leren met pijl en boog te schieten.”

Theater de Storm
Spexgoor: Tijdens de zomertoer hebben kinderen naast beweegactiviteiten ook verschillende workshops kunnen volgen op het gebied van dans, theater en rap. Op 26 augustus van 13.30 tot 15.30 uur laten ze buiten bij theater De Storm zien wat ze allemaal geleerd hebben.”


Lees verder op pagina 11