Het loopt lekker door bij de drivethru. Foto: Annekée Cuppers

Het loopt lekker door bij de drivethru. Foto: Annekée Cuppers

Oliebollendrivethru blijkt goed concept

LICHTENVOORDE - Met zijn drieën bemensen Anne, Minke en Femke Oudejaarsdag de oliebollendrivethru op de parkeerplaats bij het Longa-terrein. En de dames hebben er plezier in. Vooral spring-in-t-veld Minke die al dansend op Heleen Fischer's 'Atemlos durch die Nacht' het gevraagde aantal oliebollen en appelflappen in de zakken stopt, heeft duidelijk geen last van de kou. Al helpt het achter de kratten opgestelde blaaskacheltje natuurlijk wel mee.

De oliebollendrivethru voorziet duidelijk in een behoefte. Voor de een omdat ie liever niet naar de winkel gaat, voor de ander is het een vorm van gemak. Anne vertelt: "Deze oliebollendrivethru is een initiatief van Bakkerij Oude Wesselink. Normaal gesproken staat er alleen een kraam bij de winkel waarbij de wachttijd op piekmomenten wel kan oplopen tot 45 minuten. Dat leek ons voor dit jaar niet zo handig en daarom hebben we deze drivethru bedacht."

De verkoop in de drive verloopt goed, klanten komen per auto, fiets of al lopend een zak met warme lekkernijen afhalen. Rond half drie moet Anne een aantal klanten teleurstellen omdat het stalletje door zijn voorraad heen is. Gelukkig is de bakkerij dichtbij en kan dat probleem snel worden opgelost. Zo kan ook uw verslaggever met smakelijke warme oliebol op de hand haar weg vervolgen (al is het eten van een oliebol met poedersuiker in de auto niet echt aan te raden..)

Vlnr: Anne, Minke en Femke werken met veel plezier in de drivethru. Foto: Annekée Cuppers
Anne Foto: Annekée Cuppers