Het PopPlay duo Buddy Wendersteyt en Dianne Marsman. Foto: Arjen Dieperink

Het PopPlay duo Buddy Wendersteyt en Dianne Marsman. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

PopPlay steekt fans hart onder de riem

LOCHEM/BORCULO - Veel openbare optredens waren er dit jaar gepland voor het Lochems-Borculose duo PopPlay. Maar bijna alles moest door de coronamaatregelen worden geannuleerd. Toch ging het duo Dianne Marsman en Buddy Wendersteyt niet bij de pakken neerzitten. Zij laten nu via YouTube van zich horen.

Door Arjen Dieperink

De laatste zangklanken aan de keukentafel in huize Marsman in Borculo verstommen: tijd voor een gesprek. Dianne en Buddy hebben in hun PopPlay-repertoire (rock)ballads, country-, rock- en pop-songs. Het duo geniet grote bekendheid en treedt regelmatig een paar keer per week op, onder andere live op radio Gelderland. Maar de agenda is nu leeg.

Na het
optreden in
de kerk veel
dankbare en
lieve reacties
ontvangen


Troost
“Wij zijn niet de enigen die getroffen worden door de maatregelen, dat beschouw ik maar als troost“, zegt Lochemer Buddy Wendersteyt. Het eerste grote optreden stond op 25 juli gepland in Grand Café Hendrixen. Ook dat optreden ging niet door. Het PopPlay-duo heeft ook tussen de lockdowns ervaren dat muziek en zang ook tijdens trieste momenten gebruikt kunnen worden. “Ik vond het wel spannend”, zegt Buddy, terwijl Dianne vervolgt: ”Wij werden gevraagd te spelen tijdens het gedenken van de overleden gemeenteleden van de Protestantse kerk Laren. De nabestaanden konden uit ons repertoire enkele nummers kiezen die wij ten gehore brachten. Omdat het herdenken in groepen moest gebeuren zijn wij wel heel lang in touw geweest.”.
Buddy knikt instemmend. “Het was zoals ik zei, voor ons wel spannend, tenslotte moet je het in één keer goed neerzetten. Het was ook dankbaar om toch iets te kunnen betekenen, eigenlijk indrukwekkend en een bijzondere ervaring”. Het duo heeft na het optreden in de kerk veel dankbare en lieve reacties ontvangen.
Voorlopig kunnen ze alleen nog maar dromen van optredens in het openbaar. “Wij hopen tijdens de Doesburgse kaderdagen te mogen optreden, maar we zullen het wel zien.”

Calixtus
Toch heeft PopPlay niet stilgezeten. Het oefenen gebeurde op gepaste afstand in de keuken van Diane. En eind dit jaar hebben Buddy en Dianne Paul van Druten opnames laten maken bij en in de Calixtuskerk in Groenlo. Het duo speelde Peaceful easy feeling, Why worry, Come to my door en veel andere bekende nummers. Om hun fans en andere muziekliefhebbers in deze bijzondere tijd een hart onder de riem te steken, is deze sessie te bekijken en beluisteren op YouTube. Ook veel andere optredens van PopPlay zijn op YouTube te vinden.