Amnesty zet zich in voor Azerbeidzjan

OOST GELRE/AALTEN - Mensenrechtenverdediger Elchin Mammad uit Azerbeidzjan kreeg vier jaar gevangenisstraf op beschuldiging van diefstal en illegaal wapenbezit. Maar de aanklachten zijn verzonnen. De enige reden dat hij vastzit, is omdat hij kritiek heeft op de mensenrechtensituatie in zijn land.

Celstraf voor mensenrechtenwerk
Elchin Mammad is een mensenrechtenverdediger en journalist uit Azerbeidzjan. Op 30 maart werd hij gearresteerd, nadat hij online een kritisch artikel had gepubliceerd over de mensenrechtensituatie in zijn land. Hij werd veroordeeld voor diefstal en illegaal wapenbezit. Elchin denkt dat de politie zelf zogenaamd gestolen juwelen en wapens in zijn huis heeft gelegd. Het was niet de eerste keer dat Elchin Mammad vanwege zijn werk voor de mensenrechten in aanvaring kwam met de autoriteiten. Ook vele andere mensenrechtenverdedigers en politieke activisten wordt sinds 2013 het werken moeilijk gemaakt. De regering grijpt de coronacrisis aan om de onderdrukking op te voeren.

Draag uw steentje bij. Met één handtekening kunt u al bijdragen aan een betere wereld. Word schrijfabonnee en meldt u aan via amnestyaaltenoostgelre@gmail.com.