Bibliotheek zoekt filmhuis-vrijwilliger

GROENLO - CINEbieb Groenlo, het filmhuis van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. CINEbieb draait elk seizoen acht films in de Bibliotheek Groenlo.

CINEbieb
Onder de naam CINEbieb vertonen vijf vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek in van september tot mei maandelijks hun films. Op een vaste dag worden in de verschillende Bibliotheken films gedraaid. De boekenlegger met het halfjaarlijkse programma is gratis verkrijgbaar is de deelnemende vestigingen. In principe gaat het om films die in het filmhuiscircuit worden gedraaid.

Na de lockdown wordt het filmprogramma weer opgestart, zij het met een heel klein publiek volgens de RIVM richtlijnen. Normaal gesproken worden er in vijf vestigingen (Ruurlo, Borculo, Neede, Eibergen en Groenlo) in het voorjaar vier films en in het najaar vier films gedraaid. Filmkeuze en de ontvangst op de avond zelf wordt gedragen door een team van vrijwilligers, in elke vestiging twee mensen. De promotie en kaartverkoop loopt via de Bibliotheek. Tweemaal per jaar komt het team bij elkaar voor overleg en filmkeuze.

Vrijwilligers gezocht
In de vestiging Groenlo zoeken we 1 of 2 mensen die het filmprogramma mogelijk gaan maken. Als u van (filmhuis)films houdt en u vindt het leuk om mee te helpen met de invulling van het programma en om eens in de maand gastheer/vrouw te zijn op de filmavond, dan nodigen wij u uit te reageren. U werkt samen in een leuk team. De Bibliotheek is een professionele organisatie en u krijgt een vrijwilligerscontract, een gratis lidmaatschap van de Bibliotheek, reiskostenvergoeding en een eindejaarsattentie.

Meer informatie en aanmelden
Is dit de vrijwilligersfunctie die u zoekt? Mail dan naar lynn.karsijns@oostachterhoek.nl. Ook voor vragen kunt u bij haar terecht, zowel via de mail, als telefonisch: 06-12475285