In dit pand op de Laarberg worden de medewerkers van SDOA en Werkbaan Oost gehuisvest.
In dit pand op de Laarberg worden de medewerkers van SDOA en Werkbaan Oost gehuisvest. Kyra Broshuis

SDOA en Werkbaan Oost naar Batterij 10-12-12a

Nog geen invulling stadhuis Groenlo

Door Kyra Broshuis

OOST GELRE - De medewerkers van SDOA (Sociale Dienst Oost Achterhoek) die nu nog werkzaam zijn in het stadhuis in Groenlo, gaan per januari 2022 naar het pand aan de Batterij 10-12-12a op de Laarberg in Groenlo. In dat pand zit nu nog Nolte Keukens en Badisign gevestigd. De medewerkers van Werkbaan Oost gaan al per 1 juli over naar dat pand. Zij werken nu nog vanuit het Loopbaanplein aan de Burgemeester Bosmastraat in Winterswijk.

Eigen loket
De organisaties gaan samen verder op één locatie waar alles rondom werk en inkomen voor Oost Gelre, Winterswijk en Berkelland wordt uitgevoerd. De gemeenten houden wel zelf het loket voor werk in inkomen in hun eigen plaats. Het nieuwe onderkomen, dat intern nog verbouwd gaat worden, biedt straks plaats aan rond de 300 mensen voor een zogenaamde beschutte werkplek en rond de 100 plekken voor een werk-leertraject voor mensen met een bijstandsuitkering.

Buslijn en bushalte
Wethouder Jos Hoenderboom is in zijn nopjes met de nieuwe locatie. “Het is een mooi pand, gunstig gelegen aan de rand van bedrijventerrein De Laarberg. Uiteraard wordt het geheel prachtig aangekleed en ingericht. Er komt een buslijn langs het pand die ook station Lichtenvoorde-Groenlo aandoet. De bushaltes worden nog ingericht zodat deze voor de doelgroep passend zijn. Voor het persoonsgebonden vervoer (taxi, rolstoelbus, personenbus) wordt op de locatie zelf een veilige uitstapplek gemaakt en voor autorijders is de locatie bereikbaar via de nieuwe en oude N18. Parkeren zal grotendeels (75%) op eigen terrein plaatsvinden. Voor het overige deel (25%) zullen parkeerplaatsen worden gehuurd of extra worden aangelegd. In totaal zal in ieder geval sprake zijn van 130 parkeerplaatsen (58 ten behoeve van de werkplaats, 66 voor het ondersteunend personeel en 6 voor bezoekers).”

Nog geen huurder voor stadhuis
Met de verhuizing van de SDOA komt het historische stadhuis in hartje Groenlo grotendeels leeg te staan. Alleen de VVV en de raadszaal hebben nog hun plek in het pand. Er wordt dan ook gezocht naar een nieuwe huurder. “In januari 2022 komt het pand leeg. Op dit moment is er nog geen sprake van een potentiële nieuwe huurder.”