DE SJAAK

De Sjaak

En weer laat Oost Gelre kansen liggen. Op de site van de Groenlose Gids, 3 februari, staat een artikel over de Wooncoöperatie Achterhoek waarin wordt geschreven over het snel en doeltreffend kleine woonruimtes bouwen voor iedereen die daar interesse in heeft. Jong, oud, single of dubbel, maakt niet uit. Doel is met snelle, soepele procedures extra woonruimte, van tijdelijke aard, toe te voegen aan het lokale woningbestand.

Dit is hard nodig want voor starters op de woningmarkt is er geen beginnen aan, de woningen zijn peperduur. Senioren die kleiner willen wonen, kunnen geen kant op. De doorstroming stagneert hevig waardoor vooral jonge mensen onze gemeente verlaten. Een bekend feit dat zeker ook door plaatselijke makelaars wordt bevestigd. Er zijn woningen tekort.

De gemeenten Aalten en Berkelland doen daar iets aan. Oost Gelre doet daar niets aan. Al een jaar lang ligt er op de tafel van het Regionaal Achterhoeks overleg de mogelijkheid om per gemeente flexwoningen te bouwen. Snel, soepel en betaalbaar. De provincie, de regio en diverse andere partijen die actief zijn op dit gebied hebben hier hun handtekening onder gezet. De gemeenten Aalten en Berkelland hebben dit omarmd. Zij hebben de kans aangegrepen om voor hun eigen bevolking woonruimte te creëren. Oost Gelre niet.

Onze vragen zijn: is dit niet nodig? Is het niet gewenst of staat dit simpelweg niet op de menukaart? Dit college heeft hier blijkbaar haar eigen gedachten over. De Nieuwe Liberalen Oost Gelre gaan hier natuurlijk vragen over stellen maar één ding is al zeker: de schade is geschied. Terwijl de meeste gemeenten in de Achterhoek zijn gegroeid is Oost Gelre voor het tweede jaar achtereen qua inwonersaantal gekrompen. De inwoners van Oost Gelre zijn De Sjaak.


Nieuwe Liberalen OG
G. klein Gunnewiek