Een van de wensen die in de wensboom werden gehangen. Foto: PR 't Hooiland
Een van de wensen die in de wensboom werden gehangen. Foto: PR 't Hooiland

't Hooiland gaat wensen uit kerstboom vervullen

LICHTENVOORDE - De wensboom die Wijkvereniging ’t Hooiland in december bij buurthuis De Schoppe opzette, is een enorm succes gebleken. Van alle kanten kwamen belangstellenden om een wens op te hangen in de boom. Meer dan 70 wensen mocht de wijkvereniging ontvangen, al dan niet verpakt in een doorzichtige kerstbal. Wat gaat er met al die wensen gebeuren? De wijkvereniging geeft een update.

Mooie, lieve, grappige wensen uit de wijk ’t Hooiland, maar ook van daarbuiten. Ook van bewoners van de Mariënhof hingen versierde kerstballen met wensen in de boom. Het was een hartverwarmende aanblik, al die kaartjes en ballen met wensen tussen de lampjes van de wensboom. Lichtpuntjes in deze donkere coronadagen.

Op Facebook werden er al een aantal gedeeld. Persoonlijke wensen, zoals 'Ik wens dat mijn papa snel beter wordt', maar ook wensen voor iedereen, zoals 'Ik wens dat ieder mens meetelt, jong en oud, uit elke cultuur, hier in Nederland en daarbuiten'. Ook woorden als 'Geloof, hoop en liefde brengt ons samen op ’t Hooiland' en 'Dat we allemaal gezond mogen blijven'.

Een aantal wensen die betrekking hebben op de groenvoorziening en de bebouwing, is doorgestuurd naar de Gemeente Oost Gelre met de vraag hier aandacht aan te besteden. Andere wensen zijn nu - vanwege corona - niet direct uitvoerbaar. Gezocht wordt naar mogelijkheden om die in later stadium uit te voeren.

'Meer fruitplanten en -bomen op ’t Hooiland'
De ontwerper van de ontmoetingstuin wordt gevraagd om te kijken hoe en waar dat kan worden gerealiseerd. Er was ook een duurzame tip: vraag alle leden van de wijkvereniging om 1 euro te doneren voor een blijvende kerstboom die zich wortelt in de grond bij De Schoppe. De bedenker heeft meteen de daad bij het woord gevoegd door een muntje van 1 euro op zijn wens te plakken.

De wijkvereniging gaat nu wat alternatieve 'kerstpakketjes' bezorgen, zoals een mooie bos bloemen voor een familie die een steuntje in de rug mag hebben en voor een vrolijke postbode. Voor de tuin van de Mariënhof zijn er dahliabollen.

De originaliteitsprijs gaat naar de allerleukste wens. Wat dat is, houdt de wijkvereniging nog even geheim. De datum staat al wel vast; dat is zondag 14 februari. Let dan goed op of je 'opzienbarende figuren' tegenkomt op ‘t Hooiland. Het wordt een combinatie van twee wensen. De beide indieners krijgen van de wijkvereniging een oorkonde voor originaliteit en uiteraard een prijs. Uit de hele stapel wensen zijn ook nog drie andere wenskaartjes getrokken. En ook daar wordt een prijsje bezorgd.

Wordt vervolgd.