Eerste deelauto’s rijden door Oost Gelre

Eerste deelauto’s rijden door Oost Gelre

Door Kyra Broshuis

OOST GELRE- Een belangrijke mijlpaal in het 7-jarig bestaan van de Energiecoöperatie Groenkracht Groenlo; de eerste duurzame deelauto’s voor de inwoners van de Achterhoek zijn een feit. De duurzame deelauto’s zijn onderdeel van een samenwerkingsverband met Zonnig Zieuwent en 8RHK ambassadeurs. Afgelopen vrijdag werden de auto’s officieel in gebruik genomen tijdens een bijeenkomst bij Brouwernös.

3 auto’s Groenlo, 1 in Zieuwent
“Het gaat voor Groenlo in eerste instantie om drie elektrische auto’s, wit van kleur en bestickerd met de Achterhoekse vlag”, vertelt Wil van Lith, voorzitter van Groenkracht Groenlo. “We zijn ontzettend blij met deze belangrijke stap om in 2025 energieneutraal te zijn. Deelauto’s zijn voor de deelnemers vaak kostenbesparend en minder milieubelastend. Een eventuele tweede auto is nu niet vaak niet meer nodig. Daarbij komt dat de kleine kernen in onze gemeente nu beter bereikbaar worden. Met het openbaar is dat helaas niet altijd mogelijk.”

Doe mee!
Rens Steintjes, woordvoerder van de thematafel Mobiliteit en Duurzaamheid, wil de hele Achterhoek bereikbaar maken met duurzaam deelvervoer. "Ik vind het geweldig om deze eerste exemplaren te zien. We werken samen aan het versterken van een groene, gezonde, bereikbare woon- en leefomgeving. Daarom nodigen we andere coöperaties of organisaties van harte uit om mee te doen met het plan.” Het project wordt gefinancierd door de energiecoöperaties uit Groenlo en Zieuwent, Herwers Renault en met cofinanciering vanuit de provincie en de Regio Deal. Het idee is dat de deelauto's zichzelf na verloop van tijd terugverdienen. Daardoor wordt het duurzame deelvervoer in de Achterhoek bestendigd. www.groenkracht-groenlo.nl