Wielrenner Joppe de Heij in actie voor de beweegvideo. Foto: PR

Wielrenner Joppe de Heij in actie voor de beweegvideo. Foto: PR

Topsporters krijgen Gelderse schoolklassen in beweging

Topsporters krijgen Gelderse schoolklassen in beweging

BERKELLAND - Het Gelderse project Toppers Bij Jou Op School komt met een nieuw project om kinderen te inspireren en motiveren om meer te bewegen. Aan de hand van video’s van een kwartier worden scholieren daartoe aangezet. Het nieuwe initiatief is tot stand gekomen omdat er veel thuis geleerd wordt en op scholen die wel weer open zijn nog geen bezoek kan worden ontvangen.

Vanaf vrijdag 5 februari kunnen Gelderse scholen uit het basis- en voortgezet onderwijs een aanvraag voor een video doen. Karateka Yamaika Kuijper, wielrenner Joppe de Heij, atlete Eva Hovenkamp en korfballer Daan Dijkstra hebben de eerste beweegvideo's voor hen opgenomen.
Namens het succesvolle project Toppers Bij Jou Op School gaan Gelderse topsporters normaliter zelf op bezoek bij schoolklassen. Daar geven zij een presentatie en in de meeste gevallen ook een clinic. Het doel daarvan is om kinderen in beweging te krijgen. Het blijkt al jaren een succes, en jaarlijks worden inmiddels zo'n 4.000 kinderen bereikt. In de coronatijd bleken fysieke bezoeken lastig, maar als alternatief werden wel online klassenbezoeken georganiseerd. De beweegvideo's zijn daar nu een vervolg op.

Beweegvideo’s
In de nu opgenomen beweegvideo’s vertellen de vier topsporters kort wie ze zijn, wat topsport met hen doet en waar zij waarde aan hechten. Bijvoorbeeld aan gezond eten, het belang van een studie en het nemen van voldoende rust. Vervolgens gaan ze met de kinderen aan de slag met oefeningen. De beweegvideo’s zijn zowel geschikt voor online lessen als voor op school op een groot scherm in de klas.

Aanvragen
Gelderse scholen die interesse hebben in Toppers Bij Jou Op School en de beweegvideo’s kunnen informatie vinden op onderstaande website. Zij kunnen een link naar een video opvragen door te mailen naar toppers@topsportgelderland.nl. De video is dan tijdelijk voor de klas beschikbaar. De beweegvideo’s worden in de komende periode gespreid online gebracht. Die van karateka Yamaika Kuijper wordt als eerste geplaatst.


topsportgelderland.nl/toppers