De winkel van Paul Kruip in 1971. Eigen foto

De winkel van Paul Kruip in 1971. Eigen foto

Medewerkers maken de winkel

Vervolg van de voorpagina

Familiebedrijf
Vele verbouwingen volgden elkaar op en toen de mogelijkheid kwam om over te stappen op de Albert Heijn-formule, werd deze kans met beide handen aangegrepen. In februari 1982 opende de familie Kruip de tiende AH-franchise winkel van Nederland. Er werd meteen geprofiteerd van de formule die juist op 'de kleintjes was gaan letten’. De ijzersterke AH-formule gecombineerd met het ondernemerschap van de familie Kruip was een schot in de roos. “Ik ben toen ingestapt om als AH-franchiser aan de slag te gaan” zegt Roel. “Toen mijn ouders het rustiger aan gingen doen kwam mijn vrouw Louise het managementteam ondersteunen. En net als vroeger mijn broers en zussen, hebben ook onze kinderen allemaal een periode in de winkel gewerkt. Een echt familiebedrijf dus.”

Persoonlijke aandacht
In 1987 was de nieuwe supermarkt met daarboven de appartementen van de woningbouwvereniging gereed. Albert Heijn Kruip was niet meer weg te denken uit Lichtenvoorde en zowel het aantal klanten als medewerkers breidde zich in snel tempo uit. Nog zeker zes verbouwingen volgden, waarvan de laatste in 2018. Hierbij werd onder andere de mogelijkheid tot zelfscan en scan&go toegevoegd. Maar wat er ook werd uitgebreid of veranderd, de vriendelijke en persoonlijke aandacht voor de klant bleef een constante en zeer gewaardeerde factor.

Positieve energie
Roel en Louise hebben zich altijd met veel passie en plezier voor de winkel ingezet. Van de samenwerking met hun loyale medewerkers hebben ze veel positieve energie gekregen. Ook het contact met de klanten heeft in al die jaren veel mooie momenten opgeleverd. Toch was er de wens om ruimte en tijd te maken voor nieuwe ervaringen en kansen. En omdat hun kinderen inmiddels een ander pad hadden gekozen, was het moment daar om de AH Kruip supermarkt ter verkoop aan te bieden binnen de vereniging van AH Franchise.

Oog voor de lokale markt
Ze zijn erg blij dat zij in collega-ondernemer Hans Geveling een ideale opvolger hebben gevonden, die het beste voor heeft met zowel winkel, medewerkers als klanten. Hans Geveling heeft oog voor de lokale markt en hecht veel belang aan het welzijn en de kracht van de medewerkers op de winkelvloer. Zij maken immers de winkel. Hans heeft aangegeven dat wat goed is, graag te willen behouden en dat geeft de familie Kruip veel vertrouwen voor de toekomst.

Gezichten blijven hetzelfde
Uiteraard blijft het bestaande team volledig behouden en gaan dezelfde medewerkers de AH supermarkt voortzetten. Ron Nijhuis zal het team samen met de afdelingsmanagers aansturen. Hij is al 15 jaar als assistent supermarktmanager een vertrouwd gezicht in de winkel voor zowel klanten als collega’s. Roel en Louise zijn enorm trots op hun medewerkers en zijn er dan ook van overtuigd dat zij, met de ondersteuning door de Hans Geveling organisatie, op dezelfde uitstekende wijze de klanten van dienst kunnen blijven. Daarbij zal de klantvriendelijkheid, die al sinds de start van Paul en Annie 65 jaar geleden zo kenmerkend is voor deze supermarkt, vanzelfsprekend hoog in het vaandel staan. Erg belangrijk voor Roel en Louise. “En ook al is de naam ‘Kruip’ zo dadelijk van de pui verdwenen, ‘AH Lichtenvoorde’ zal met de dezelfde passie en inzet door blijven gaan op de Varkensmarkt!”,

Opening van de kruidenierswinkel van Kruip in 1956. Eigen foto
Afbeelding