'De natuur hier gaat naar de knoppen', zegt een buurtbewoner.

'De natuur hier gaat naar de knoppen', zegt een buurtbewoner.

Kyra Broshuis

FCCL kan verhuizen

Raad stemt in met locatie Eschpark

Door Kyra Broshuis

LICHTENVOORDE - De BMX-baan van de FCCL gaat naar het Eschpark. Dinsdag werd het raadsvoorstel in stemming genomen en spraken de buurtbewoners en zwembad Meekenesch zich uit tegen de plannen van de gemeente. Dat mocht echter niet meer baten; alleen OOG en OLW stemden tegen het voorstel. Voorzitter Coen Gribbroek van de FCCL zei vooraf dat de avond van groot belang was voor de club. “We zijn al jaren bezig met een nieuwe BMX-baan en de locaties Eschpark is het meest geschikt. Wij realiseren ons dat omwonenden er minder positief in staan en zullen ons uiterste best doen om straks als goede buur te worden beschouwd.”

Natuur naar de knoppen
Tonnie Schenk sprak de raad toe namens de buurt: “De hele natuur gaat hier straks naar de knoppen. Weg bomen, vogels en vissen. Niets blijft er over. Wij hopen dat de raad kiest voor een andere plek en laat het Eschpark groen blijven!” Zwembad ‘t Meekenesch toonde zich ook een fel tegenstander van de nieuwe baan. Het bestuur van de Stichting Exploitatie Meekenesch laat weten ‘not amused’ te zijn over het feit dat het hele buitenterrein in eerste instantie als parkeergelegenheid voor de BMX-baan was ingericht. ‘Zonder enig overleg met ons. Wij willen voorkomen dat deze BMX-baan toekomstige ontwikkelingen die continuering van zwemmen in Lichtenvoorde moeten borgen, in de weg staat’. Het bestuur zegt dat het vlekkenplan alleen bespreekbaar is als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. ‘En mochten de plannen doorgang vinden, zal over compensatie gesproken moeten worden. We concluderen dat we al onze voorwaarden én de financiële consequenties hiervan niet terug zien in het raadsvoorstel. Afsluitend willen we melden dat we de FCCL na al die jaren een mooie baan gunnen. Echter, indien deze baan op deze locatie gerealiseerd gaat worden, zal aan onze voorwaarden voldaan moeten worden’.

Goed gecommuniceerd
Wethouder Marieke Frank zegt wel degelijk goed gecommuniceerd te hebben met alle stakeholders. “Wij zijn ervan overtuigd dat de FCCL hier een hele goede plek kan hebben en dat de omgeving een goed woon- en leefklimaat kan behouden.” De toekomstbestendige sportaccommodatie voor de FCCL kan nu verder uitgewerkt worden richting bestemmingsplan.