Voortdurende leegstand Groenlo en ontgroening van Oost Gelre

Graag informeert OLW u weer kort over de afgelopen raadsvergadering.

Ontgroening Oost Gelre

Wederom een raadsvergadering waaruit bleek dat het college incorrect omgaat met geluiden uit de Oostgelrese samenleving. Lichtenvoordse Eschpark- omwonenden, die massaal tegen de komst zijn van de BMX-baan in hun groene achtertuin, zullen vol ongeloof naar de raadsvergadering hebben gekeken. Dit omdat het VVD/CDA-college, na een onzorgvuldig communicatie- en keuzeproces, toch besloot om een groene long in het Eschpark te gaan opofferen voor een BMX-baan.

OLW vindt ook wel dat de FCCL een grotere BMX-locatie verdient. Maar op OOG en OLW na, kozen alle lokale politieke partijen toch voor het plan dat de gemeente economisch het meeste voordeel oplevert, en niet voor een beter plan op een alternatieve locatie, zoals bij grote broer MACL. De bewoners moesten volgens een CDA- en VVD-raadslid maar 'leven met de overlast en verlies van hun parkje'…. Na de onnodige bomenkap bij Oldenhuis in Groenlo is het Eschpark weer een voorbeeld van dat dit college te weinig waarde hecht aan leefbaarheid, groen en biodiversiteit in onze kernen en wijken.

Leegstand Groenlo
Wethouder Porskamp verliest de controle over de leegstand in onze gemeente. Door OLW werd hij namelijk voor de zoveelste keer in zijn inmiddels 3-jarige functie als woningbouw-wethouder aangesproken op de toenemende leegstand en verrommeling in het centrum van Groenlo. Want naast de jarenlange leegstand van het oude Rabobank- en Sensiregebouw, dreigt nu ook leegstand van het tegenover gelegen Stadhuis (vertrek SDOA) en wellicht ook het Stadsmuseum (vertrek naar de Oude Calixtus). Zoveel leegstand heeft dramatisch gevolgen voor de leefbaarheid van het centrum in Groenlo. En dat terwijl de oude Rabobank- en het Sensiregebouw ideale locaties zijn voor appartementen voor jong en oud. Maar tot verbazing van meerdere fracties kon wethouder Porskamp geen enkele voortgang melden over een invulling van welk gebouw dan ook. Hij kwam niet verder dan gemijmer over wat nu precies de definitie van leegstand is en dat wij als fractie maar eens met een ambtenaar moesten gaan praten……

Windmolens

Eindelijk, eindelijk! Wethouder Porskamp geeft het vrije marktdenken met betrekking tot windmolenlocaties op, want tijdens de raadsvergadering kwam hij onaangekondigd met een tijdelijke planstop voor windmolens aanzetten. Jaren geleden was hem al gevraagd om onder andere bij de gemeente Aalten op de koffie te gaan met betrekking tot de windmolens bij Hagewind- Lichtenvoorde, maar dat was volgens hem destijds overbodig. Verstand komt hopelijk ook bij dit windmolendossier met de jaren.


Namens de fractie,
Paul Wallerbos
Onafhankelijke Lijst Wallerbos