Sfeerbeeld van het Over De Top-festival. Foto: Koolmees Photography

Sfeerbeeld van het Over De Top-festival. Foto: Koolmees Photography

Over De Top Festival 2021 in vertrouwde vorm afgelast

LICHTENVOORDE - Het zal voor velen niet als een verrassing komen, maar onder de huidige omstandigheden kan Over De Top Festival 2021 geen doorgang vinden in de vertrouwde vorm. De organisatie geeft aan dat door de impact van het coronavirus er te veel onzekerheid heerst om het festival te kunnen organiseren zoals ze dat graag zou willen doen, maar ook zoals de bezoeker dat van Over De Top gewend is.

“Op een gegeven moment moet je de knoop doorhakken. Een festival organiseren en voorbereiden kost veel tijd. De tijd tot het pinksterweekend werd steeds korter en het aantal coronabesmettingen is nog steeds erg hoog. Daarnaast wilden we onze bezoekers, leveranciers, artiesten, sponsoren, vrijwilligers en andere belangrijke partners niet langer in onzekerheid laten zitten. Daarom hebben we afgelopen week de knoop doorgehakt en besloten om Over De Top 2021 af te gelasten”, aldus Nienke Penterman van de organisatie.

Mogelijkheid tot geld terugvragen of doneren
De organisatie kiest ervoor om in 2022 met een schone lei te beginnen en maakt alle gekochte tickets voor de editie van 2020/2021 ongeldig. Kaartkopers krijgen twee opties: het geld terugvragen of het bedrag doneren aan de festivalorganisatie. Penterman: “We willen onze bezoekers de kans geven om onze stichting te steunen of om het aankoopbedrag terug te vragen. De donaties worden gebruikt om alle volgende edities van Over De Top te kunnen organiseren, in welke vorm dan ook.” Bezoekers die in het bezit zijn van een ticket voor Over De Top Festival 2021 hebben inmiddels bericht gehad over het terugvragen of doneren van de ticketgelden.

Geen verplaatsing
Het festival, dat in 2021 op 22 en 23 mei zou plaatsvinden, wordt volledig geannuleerd in zijn huidige vorm. De organisatie geeft aan dat het festival dan ook niet verplaatst wordt naar later dit jaar. “Er staan al zoveel andere evenementen, festivals en kermissen gepland in het najaar. Als zij straks door mogen gaan, dan willen we hen niet in de wielen rijden. We gaan daarom voor een volwaardige editie in 2022. En wel op 4 en 5 juni”, vervolgt Penterman.

Alternatief
Het wil echter niet zeggen dat de organisatie achter het festival helemaal niets organiseert in 2021. “Wanneer er weer iets meer mogelijk is en de maatregelen het toelaten, gaan we kijken wat we dit jaar nog wél kunnen organiseren voor onze achterban. Daar gaan we eerst even rustig over nadenken.”

Over De Top Festival 2022 zal plaatsvinden op zaterdag 4 en zondag 5 juni (pinksterweekend).