Foto: Koolmees Photography

Foto: Koolmees Photography

Koolmees Photography

Openluchttheater verhuist naar Besselinkschans

LICHTENVOORDE - Het openluchttheater in Lichtenvoorde verhuist van de locatie Lichtenvoorde Zuid naar de Besselinkschans. Het theater wil, net als afgelopen jaar, een tijdelijk openluchttheater organiseren om op de donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag voorstellingen te kunnen houden in het weiland aan de Visserijdijk in Vragender.

Door Kyra Broshuis

31 weken
Het gaat om de periode van april tot eind oktober, 31 weken in het totaal. De organisatoren denken aan kinder- en familietheater, concerten en diner dansant voorstellingen in een specifiek openluchttheater in de natuur. Mensen zitten, afhankelijk van de dan geldende coronaregels voor openluchttheater, aan tafels en volgen een optreden. Ook is er ruimte voor bijeenkomsten van bedrijven en organisaties of bijvoorbeeld een diploma-uitreiking.

Niet tijdens de Zwarte Cross
De gemeente Oost Gelre wil medewerking verlenen aan het verzoek. “Maar uitsluitend voor de duur dat de Tijdelijke wet maatregelen covid-19 van kracht is en onder voorwaarde dat het passend is binnen de coronamaatregelen en dat het de bestaande evenementen niet in de weg zit”, zegt wethouder Marieke Frank. Tijdens de Zwarte Cross zal het openluchttheater niet in gebruik zijn. Het Openluchttheater kende vorig jaar een succesvolle start op de locatie ‘t Zand. In twee maanden tijd kwamen zo’n 4000 bezoekers naar het theater. Eind september was het, door de aangescherpte maatregelen vanuit de overheid, niet meer mogelijk om voorstellen te organiseren.

Voor meer informatie: www.openluchttheaterlichtenvoorde.nl

Openluchttheater Lichtenvoorde afgelopen zomer. Foto: Anja Onstenk